Γεωργίας Ηλίας: "Να προσεγγίζουμε τρόπους ειρήνης"

ImageΕπιστολή στον Επικεφαλή των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ κ. Κύριλλο απέστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄.

 

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας αναφέρει στην επιστολή του, πως η αντιπαράθεση μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας πρέπει να σταματήσει άμεσα.

 

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Γεωργίας απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κύριλλο τονίζει "Σας είμαι ειλικρινά ευγνώμων για τις ευχές σας σχετικά με την 45η επέτειο της Αρχιερατείας μου, αλλά και για τις ενέργειες που κάνατε με τον Ρωσικό Στρατό, σχετικά με το ταξίδι μου στο Γκόρι και στο Νοκοζί".

 

Επίσης ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, συμφωνεί με τον Μητροπολίτη Σμόλενσκ και Καλίνιγκραντ πως "Εμείς δεν πρέπει να σιωπούμε όταν το αίμα χύνεται, καθώς και η έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους ανθρώπους με την ίδια πίστη μεγαλώνει".

 

«Εμείς πρέπει να προσεγγίζουμε τρόπους για την επικράτηση της ειρήνης, και θα αποκτήσουμε πραγματικά αποτελέσματα μόνο αν οι σχέσεις μας, θα είναι βασισμένες στον νόμο της δικαιοσύνης» συνέχισε ο Προκαθήμενος της Γεωργιανής Εκκλησίας.

 

Κλείνοντας την επιστολή του ο Πατριάρχης τονίζει πως "Η αντιπαράθεση μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας σήμερα έχει υπερβεί τα σύνορα των χωρών μας. Ενδεχομένως, να μην είμαστε σε θέση να σταματήσουμε τις παγκόσμιες διαδικασίες, αλλά οι Εκκλησίες μας, θα πρέπει από κοινού να σπείρουν τον καλό σπόρο και να εκτιμήσουν το αγαθό, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι αντιπαραθέσεις".

 

Τέλος ο Πατριάρχης κ. Ηλίας ελπίζει πως η Ρωσία και η Γεωργία με την βοήθεια του Θεού, θα ξεπεράσουν αυτή την κρίση.
Εμφανίσεις: 34781
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!