Νέοι, Άγιος και Έπίσκοποι στην Γεωργία

 

gerogr

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στις 3 Ιουνίου 2014 συνήλθε σε συνεδρία η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Γεωργίας υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Μτσχέτης καί Τιφλίδος, Βιτσχβίντα και Σουχούμι - Αμπχαζίας και Καθολικού Πατριάρχη πάσης Γεωργίας (Ἰβηρίας) Ηλιού Β΄.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την αγιοκατάξη του Αρχιεπίσκοπου Μτσχέτης και πάσης Ιβηρίας Ιωάννου του Α΄ (IV αιώνας) και συζήτησε θέματα σχετικά με την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την δημιουργία εκκλησιαστικών Μουσείων, την συμφωνία με το κράτος για την προστασία των εκκλησιαστικών μνημείων, την δημιουργία πνευματικών κέντρων και Κυριακών σχολείων σε κάθε κοινότητα του εξωτερικού, την συγγραφή εγχειριδίων για την κατήχηση, την σύσταση νομικών τεχνικών και πολιτιστικών γραφείων σε κάθε εκκλησιαστική επαρχεία και εξέφρασε την αντίθεση της στο νόμο κατά των λεγομένων " διακρίσεων".

Η Ιερά Σύνοδος εξέτασε τα εμπόδια που υπάρχουν για την διαποίμανση των επαρχιών που βρίσκονται στην Αμπχαζία και την Νότια Οσετία καθώς και των χωριών Άνω Ιμερέτι και Σχίντα Καρτλί και αποφάσισε να ζητήσει την συνδρομή του κράτους, των διεθνών οργανισμών και της Ρωσίας, με την οποία υπάρχει σε εξέλιξη και σχετικός διάλογος, για την διευκόλυνση της πρόσβασης και διακονίας των κοινοτήτων που ανήκουν στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου.

Μετά από εισηγήσεις των επισκόπων Δυτικής Ευρώπης Μητροπολίτου Αβραάμ, Μητροπολίτου Βατούμ, Λαζέτι και Βόρειας Αμερικής Δημητρίου και Khornabuji και Qerety Επίσκοπου Μελχισεδέκ αποφάσισε να διαχωρίσει την επαρχεία της Δυτικής Ευρώπης σε τρείς επαρχίες δηλαδή, Δυτικής Ευρώπης με έδαφος τα κράτη Γαλλία, Μάλτα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, σε επαρχεία Αυστρίας και Γερμανίας και σε επαρχεία Βελγίου και Ολλανδίας.

Την απόσπαση από την επαρχία Βατούμ και Λαζέτι της Βόρειας Αμερικής με την δημιουργία επαρχίας Βορείου Αμερικής και τέλος την απόσπαση τμήματος από την επαρχεία Khornabuji και την δημιουργία της επισκοπής Kakhi και Qurmukhi.

Στίς νέες επαρχίες εξελέγησαν επίσκοποι οι παρακάτω

Αυστρίας και Γερμανίας ο Αρχιμανδρίτης Λάζαρος Samadbegishvili

Βελγίου και Ολλανδίας ο Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος Bogveradze

Βόρειας Αμερικής ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Intskirveli και

Kakhi και Qurmukhi ο Αρχιμανδρίτης Δημητρίος Tetruashvili

austrias

amerikis

kakxi

ollandias 

Εμφανίσεις: 144018
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!