Ε΄ Διεθνές Συμπόσιο προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Τιφλίδα

get img

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Καθολικού-Κατριάρχη πάσης Γεωργίας κ.κ. Ηλία στη Τυφλίδα στις 12-19 Μάιου διοργανώθηκε το Έ Διεθνές Συμπόσιο πρός τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στις 13 Μαιου 12:00 στο ξενοδεχείο «Courtyard Marriott» επίσημα άνοιξε το συμπόσιο με θέμα « Η τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Εκκλησία». Στο συμπόσιο συμμετείχαν κληρικοί και επιστήμονες από 14 χώρες του κόσμου.

Διορδανωτής του Συμποσίου ήταν το Διεθνές Κέντρο της Χριστιανικής Έρευνας του Πατριαρχείου Γεωργίας» , ο πρόεδρος του οποίου είναι ο ακαδημαϊκός Δαβίδ Μουσχελισβίλι.

Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε χαιρετισμό ειρήνης και αγάπης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο πρός τόν Πατριάρχη πάσης Γεωργίας κ. Ηλία, τους επισκόπους του Πατριαρχείου Γεωργίας, τις πολιτικές αρχές και το λαό Γεωργίας, τονίζοντας τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών και ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.

Με πολλαπλές αναφορές στον Αγ. Γρηγόριο τον Παλαμά και τον Αγ. Σιλουανό τον Αθωνίτη, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος ανέπτυξε το θέμα: « Η τιμή της Θεοτόκου στο Άγιο Όρος».

Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 3 κατευθύνσεις: Θεολογία, Ιστορία και Πολιτισμός.

Ο σκοπός του συμποσίου ήταν να αποκαταστήσει την αρμονική ένωση μεταξυ πίστης και επιστήμης.

Εμφανίσεις: 59728
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!