Ο Πατριάρχης Γεωργίας εγκαινίασε έκθεση ρωσικών εικόνων

georgias8

Την έκθεση εικόνων της Λέσχης Ορθοδόξων ευεργετών της Ρωσίας εγκαινίασε ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β΄, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Τιφλίδος

Εγκαινιάζοντας την έκθεση ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας τόνισε τους ακατάλυτους πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των λαών Ρωσίας και Γεωργίας, οι οποίοι οφείλονται στην ενότητα της πίστεως και την κοινή ιστορική παράδοση. 

Ο Πατριάρχης μοιράσθηκε τις αναμνήσεις του από τα χρόνια των σπουδών του στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας και ευχήθηκε στους διοργανωτές τη βοήθεια του Θεού για συνέχεια του έργου.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας Ιερομόναχος Στέφανος μετέφερε στον Πατριάρχη Ηλία  χαιρετισμό εκ μέρους των εκκλησιαστικών αρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας προσωπικά, υπογραμμίζοντας ότι  τα εγκαίνια έρχονται αμέσως μετά την εορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας και την ευρέως εορταζομένης στη Γεωργία εορτής Μτσχετόμπα – Σβετιτσχοβλόμπα, που έχουν έντονη πνευματική συγγένεια μεταξύ τους, διότι σηματοδοτούν την αρχή της διαδόσεως του χριστιανισμού στην Ιβηρία και την αρχαία Ρωσία.

Παρόμοιες εκθέσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τη "Λέσχη Ορθοδόξων ευεργετών της Ρωσίας" σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

Η έκθεση στην Τιφλίδα διαφέρει από τις υπόλοιπες με το γεγονός ότι για πρώτη φορά ανάμεσα στα εκθέματα της εκθέσεως είναι  και παλαιές εικόνες των Θεομητορικών εορτών από το σκευοφυλάκιο της Λαύρας του Αγίου Σεργίου καθώς και έργα των σύγχρονων αγιογράφων, δηλαδή εικόνες των Ορθοδόξων Αγίων με τεμάχια των τιμίων λειψάνων αυτών.

Όπως σημείωσε ο π. Στέφανος οι διοργανωτές της εκθέσεως έφεραν στη Γεωργία ζωντανή την έκφραση της πίστεως του Ρωσικού λαού, τον πολύτιμο θησαυρό, που φυλάσσεται στα ενδότερα της καρδιάς του λαού κοινωνούς του οποίου καθιστούν μόνο τους στενούς φίλους και αγαπητούς αδελφούς. 

Η έκθεση θα διαρκέσει περίπου δυο εβδομάδες και πολλοί Γεωργιανοί θα έχουν τη δυνατότητα να προσεύχονται ενώπιον των ιερών κειμηλίων από τη Ρωσία.

georgia

georgia1

georgia2

Εμφανίσεις: 98446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!