Πατριάρχης Γεωργίας: ''Η πνευματικότητα συμβάλει στην διάσωση των λαών''

2VSN 5542-1200

ROMFEA.GR | "Οι πνευματικές και πολιτιστικές αξίες βοηθούν τους Όρθοδοξους λαούς να διατηρήσουν την θρησκευτική τους ταυτότητα", δήλωσε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας μιλώντας για την σημερινή εποχή τόνισε: "Ζούμε την εποχή της παγκοσμιοποιήσης, όπου οι πνευματικές αξίες, χάνουν την δύναμή τους."

"Η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη πρέπει διατηρηθούν προκειμένοιυ να διασφαλιστεί η Εκκλησία, αλλά και ο λαός μας να αναπτυχθεί πνευματικά στο μέλλον", πρόσθεσε ο κ. Ηλίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος από την πλευρά του, ανέφερε ότι "ευχαριστούμε τον Θεό για την αναβίωση της Ρωσικής Εκκλησίας τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ ζητούμε να μας συγχωρέσει για ότι δεν καταφέραμε πριν 25 χρόνια."

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος υπογράμμισε ότι σήμερα εμφανίζονται όλο και περισσότερο αντιχριστιανικές ιδεολογίες που διεισδύουν στην δημόσια ζωή των ανθρώπων.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις των δύο εκκλησιών.

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας παρασημοφόρησε τον Πατριάρχη Ηλία με το παράσημο "Δόξα και τιμή" της Ρωσικής Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 84820
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!