Πατριάρχης Γεωργίας: ''Το Φανάρι αναγνωρίζει την δικαιοδοσία μας στην Αμπχαζία''

barth-georgias

Του Αιμίλιου Πολυγένη

"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει ότι η Αμπχαζία ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας, και αν θέλει ο Θεός, όλα θα τελειώσουν ειρηνικά", δήλωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄, από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, αμέσως μετά την επίστροφή του από το Φανάρι.

Ο Πατριάρχης Ηλίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "μετά από πρόσκληση συναντήθηκα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσαμε διάφορα θέματα και σε όλα υπήρξε ομοφωνία! Είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος πολλές φορές επανέλαβε ότι το Φανάρι αναγνωρίζει την δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Γεωργίας στην Αμπχαζία."

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Πατριάρχης Γεωργίας ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθούν μαζί την Αμπχαζία, καθώς συμφώνησαν ότι μία παρέμβαση του κ. Βαρθολομαίου θα βοηθούσε στην επίλυση του ζητήματος στην περιοχή.

Ανεπιθύμητοι στην Αμπχαζία  

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμπχαζίας π. Βησσαρίων Απλία, στο άκουσμα μίας ενδεχόμενης κοινής επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία στην Αμπχαζία.

"Δεν συζητούμε καθόλου το ενδεχόμενο μιας επίσκεψης του Πατριάρχη Γεωργίας στην Αμπχαζία. Ο κ. Ηλίας κάνει πολιτικές δηλώσεις και λέει ότι η Αμπχαζία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Γεωργίας και πότε δεν θα αποσπαστεί από αυτήν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο π. Βησσαρίωνας.

Τόνισε δε πως "πότε δεν έχουμε προσκαλέσει τον Πατριάρχη Γεωργίας στην Αμπχαζία."

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας της Αμπχαζίας, διαφώνησε με τις δηλώσεις του Πατριάρχη Ηλία σχετικά με την εκκλησιαστική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

"Εμείς έχουμε ανακαινίσει όλους τους ναούς, επίσης ανοίξαμε εκκλησίες που είχαν γίνει ερείπια από τον πόλεμο. Όσον αφορά στους πιστούς, κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται", υπογράμμισε ο π. Βησσαρίωνας.

Εμφανίσεις: 126001
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!