Νέος Άγιος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας

gabril-salos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ένας ακόμη Άγιος προστέθηκε στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Ιερά Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, αποφάσισε την αγιοκατάταξη του Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ (Ουργκεμπανζε, 1929 - 1995) εκ Τιφλίδος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μνήμη του Αγίου Γαβριήλ του Εξομολόγου και δια χριστόν Σαλού, θα τιμάται στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Άγιος Γαβριήλ γεννήθηκε στην Τιφλίδα. Ο πατέρας του ήταν κουμουνιστής, ενώ η μητέρα του χριστιανή και μεγάλωσε τον γιο της με χριστιανικό πνεύμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του έγινε μοναχή με το όνομα Άννα, ενώ πέθανε το 2000 σε βαθύ γήρας.

Ο μικρός Γκοντέρντζι αφού υπηρέτησε στον στρατό, έχτισε το 1950 στην αυλή του σπιτιού του μια εκκλησία.

Επίσης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (1 Μάιου 1965) έκαψε δημοσίως ένα πορτρέτο του Λένιν, για το οποίο συνελήφθη για αντι-σοβιετική δραστηριότητα.

Κατά τη δεκαετία του 1990 με ευλογία του Πατριάρχη Ηλία Β΄ ο Αρχιμ. Γαβριήλ, έζησε σε ένα πύργο κοντά στη Μονή του Αγίου Σαμτάβρο.

Χιλιάδες πιστοί από διάφορα μέρη του κόσμου έλαβαν την ευλογία του, ενώ πάρα πολλοί θεραπεύτηκαν με την προσευχή του.

Ο γέροντας Γαβριήλ εκοιμήθη στις 2 Νοεμβρίου του 1995 και ετάφη στο Μοναστήρι που αγάπησε.

Εμφανίσεις: 134557
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!