Πατριάρχης Ηλίας: «Είναι απαράδεκτο να ξεφτιλίζονται οι κρατούμενοι»

georgias ilias

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης / Romfea.gr

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, για τις συνθήκες που επικρατούν εντός των φυλακών στην Γεωργία.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας σε δηλώσεις του, έκανε λόγω για απαράδεκτη συμπεριφορά κατά των κρατουμένων.

«Θεωρώ απαράδεκτο να εξευτελίζονται οι κρατούμενοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλίας.

Ενώ πρόσθεσε: «Έχω ενημερώσει επανειλημμένα του υπευθύνους, να σέβονται τους κρατούμενους όσο ένοχοι και αν είναι. Προφανώς δεν θέλουν να το κάνουν, γι΄αυτό και συνεχίζουν να εκτελούν διάφορα βασανιστήρια».

«Απευθύνω έκκληση προς την Κυβέρνηση μας γι΄αυτούς τους ανθρώπους, αυτή η κατάσταση δημιουργεί ένα νέο κύμα αντιπαράθεσης και εχθρότητας στη χώρα», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Γεωργίας.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Ηλία η Εκκλησία της Γεωργίας, έχει αυξήσει τους διορισμούς ιερέων στις φυλακές, αλλά μέχρι σήμερα το θέμα δεν έχει επιλυθεί.

«Ωστόσο οι κληρικοί επισκέπτονται τα σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά πολλές ο Ιερέας είναι υπό εποπτεία», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ηλίας.

Εμφανίσεις: 65092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!