Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας για την Αμπχαζία

ImageΟ Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β’ , θεωρεί επιπόλαιες τις δηλώσεις του π. Βησσαρίωνα Άπλια, σχετικά με την απόσχιση της Αμπχαζίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, απαντώντας σε δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του π. Βησσαρίωνα δήλωσε: "Δεν πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τέτοιου είδους δηλώσεις" συνεχίζοντας "κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διακηρύξει την ανεξαρτησία του, εκτός από την Μητέρα Εκκλησία".

Επίσης, να σημειωθεί, ότι δηλώσεις έκανε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Γεωργίας π. Δαβίδ Σαρασενίτζε, τονίζοντας ότι "Το Πατριαρχείο της Γεωργίας δεν αναγνωρίζει την απόσχιση της Εκκλησίας της Αμπχαζίας, η απόφαση αυτή ελήφθη από μια ομάδα απατεώνων".

"Την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας δεν αναγνωρίζει επισήμως καμία Ορθόδοξη Εκκλησία, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", τόνισε κλείνοντας ο π. Δαβίδ.

Εμφανίσεις: 31853
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!