Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας έκλεισε τα 77 του χρόνια

ImageΤα 77 του χρόνια έκλεισε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010, ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄, ο οποίος γιόρτασε για 33η φορά τα γενέθλια του ως Προκαθήμενος της Γεωργιανής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Ηλίας με αφορμή τα 77α γενέθλια του, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό (Σαμέμπα) Αγίας Τριάδος, το στολίδι της Τιφλίδας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας σε δεξίωση που παρατέθηκε προς τιμήν του, αναφέρθηκε στο θέμα της Αμπχαζίας και του Τσχινβάλι.

«Η περιοχή της Αμπχαζίας και του Τσχινβάλι δεν έχουν χαθεί για την Γεωργία, παρόλο που προσωρινά βρίσκονται εκτός ελέγχου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ηλίας Β΄.

«Η Αμπχαζία και το Τσχινβάλι είναι ο πόνος μας, αλλά θα έρθει εκείνη η ευλογημένη μέρα, που και οι δύο αυτές περιοχές θα είναι και πάλι μέρος της Γεωργίας», συνέχισε ο Πατριάρχης Ηλίας Β’.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας τόνισε ότι «αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο για τους Αμπχάζιους και τους Οσσετούς, καθώς όποιος κατακτά τον εαυτό του κερδίζει τη μάχη έναντι στον εχθρό».

Τέλος, ο Πατριάρχης Ηλίας Β΄, δήλωσε: "Η Γεωργία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, αλλά το γεωργιανό έθνος είναι ισχυρό και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Γι΄ αυτό θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ευαισθησία μου προς το λαό της Αμπχαζίας, ευλογώ επίσης όλους τους αδελφούς μας στην Οσσετία και εύχομαι να διατηρήσουμε σαν χώρα την ομοφωνία".

Εμφανίσεις: 50394
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!