Γρηγόριος: Το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθεί περαιτέρω

ImageΤην αισιοδοξία του ότι το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθεί περαιτέρω διερμήνευσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας , Γρηγόριος , σε διάλεξη του, προχθές βράδυ, υπό τον τίτλο «Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ηνωμένο Βασίλειο χθες , σήμερα και αύριο».

Ο Σεβασμιώτατος έκαμε μια ιστορική αναδρομή από τα χρόνια της πρώτης παρουσίας ορθοδόξων στη Βρετανία από τα μέσα του 17ου αιώνα, και με περισσότερη λεπτομέρεια , από την ίδρυση , το 1922 από το Πατριαρχείο, της Αρχιεπισκοπής , αρχικά σαν Μητρόπολης, Θυατείρων και Μ. Βρετανίας .

Τα 88 τόσα χρόνια από τότε ήταν περίοδος ραγδαίας ανάπτυξης με αποτέλεσμα να λειτουργούν σήμερα, υπό τη σκεπή της Αρχιεπισκοπής 115 εκκλησίες με 25 απ’ αυτές, σχεδόν όλες με ιδιόκτητα κτιριακά συγκροτήματα στην περιοχή του μείζονος Λονδίνου. Ιδιαίτερα τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος τη μεγάλη σημασία της ειρήνης και ενότητας του ποιμνίου της εκκλησίας και όλης της ομογένειας , που επεδίωξε από την πρώτη μέρα της ενθρόνισης του το 1988..

Τη διάλεξη προλόγισε ο εκ των ιθυνόντων του Ελληνικού Κέντρου, Κώστας Κλεάνθους, με αναφορά στον αποφασιστικό ρόλο που ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος διαδραμάτισε στην ανοδική πορεία της Αρχιεπισκοπής κατά την 50ετή διακονία του σαν διάκονος όταν ήλθε από την Κύπρο το 1959 και στη συνέχεια ως ιερέας, Επίσκοπος και Αρχιεπίσκοπος.

Στη διάλεξη που έγινε στο Ελληνικό Κέντρο και πλαισιώθηκε με ψαλμωδίες από τη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής , παρευρέθησαν ο Ύπατος Αρμοστής, Αλέξανδρος Ζήνων, ανώτεροι λειτουργοί της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας και της Ελληνικής πρεσβείας , ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων , Κύπρος Νίκολας και εκπρόσωποι άλλων οργανώσεων της ομογένειας.

Εμφανίσεις: 23341
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!