50 χρόνια λειτουργίας της Ελληνικής Παροικιακής Κοινότητας Κόβεντρυ (ΦΩΤΟ)

agglia-5

Η Ελληνική Παροικιακή Κοινότητα Κόβεντρυ γιόρτασε με περισσή χαρά, περηφάνια και εξαιρετική επιτυχία τα 50 χρόνια λειτουργίας και ζωής της, την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014, στο χώρο εκδηλώσεων που διαθέτει, παρουσία πολλών επίτιμων προσκεκλημένων.

Η Ελληνική Παροικιακή Κοινότητα Κόβεντρυ από το πρώτο έτος της ίδρυσής της, το 1964, αγωνίζεται ακούραστα και καθημερινά για τη διαφύλαξη των ελληνικών θεσμών και παραδόσεων, την ενότητα του απόδημου ελληνισμού καθώς επίσης για τη διατήρηση του εθνικού φρονήματος και την καλλιέργεια της Eλληνικής γλώσσας και των θρησκευτικών αισθημάτων των μελών της.

Κάθε μέλος χωριστά, εμπνευσμένο από το όραμα της Κοινότητας, συμμετέχει ενεργά, με ανιδιοτελή αγάπη, βαθιά αφοσίωση και μεράκι στην πραγματοποίηση των βαθύτερων στόχων της, τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει την ελληνική ταυτότητά του και τις ρίζες του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχοντα πρόσωπα της Μεγάλης Βρετανιας όπως ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριος, ο Αγγλικανικός Επίσκοπος του Warwick, John Stroyan, η Δήμαρχος του Κόβεντρυ, Ms Hazel Noonan, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μεγάλη Βρετανία κος Ευριπίδης Ευριβιάδης, η Επιθεωρήτρια-Προϊσταμένη της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, κα Μαρία Παπαλούκα με το συζυγό της, ο Γενικός Πρόξενος Ελλάδας, κος Σωτήριος Δεμέστιχας, ο Επίτιμος Πρόξενος Κύπρου, κος Κώστας Πετρουής, ο Επίτιμος Πρόξενος Ελλάδας, κος Χριστόφορος Φιλιππίδης και άλλα επίτιμα πρόσωπα καθώς επίσης εκλεκτά μέλη της κοινότητας τα οποία συνέβαλλαν και συμβάλλουν ουσιαστικά και δημιουργικά στη λαμπρή πορεία της.

Αφού παρακολούθησαν όλοι με ευλάβεια και βαθιά θρησκευτική κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου, ακολούθησε επίσημο γεύμα, όπου το μενού επιμελήθηκε ο βραβευμένος σεφ με Michelin Star, Αντρέας Αντωνάς.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παροικιακής Κοινότητας Κόβεντρυ, κος Ανδρέας Παπαγιώργης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την τιμητική παρουσία τους, εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση και χαρά του καθώς και του Συμβουλίου του για τη λαμπρή πορεία της Κοινότητας μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, τις τεράστιες επιτυχίες αλλά και την αέναη και ακούραστη αγάπη των μελών της να συνεχίζουν να αγωνίζονται ενωμένοι για τον κοινό σκοπό τους.

Έπειτα, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Κοινότητας, τους εκάστοτε προέδρους και μέλη των Συμβουλίων, τις εκάστοτε προέδρους της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και Διευθυντές του Ελληνικού Παροικιακού Σχολείου, για την πολύτιμη προσφορά τους μέσα από το αξιόλογο και αξιέπαινο έργο τους. Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στους εκλεκτούς καλεσμένους να απευθύνουν με τη δική τους σειρά εγκάρδιους χαιρετισμούς.

Η εκδήλωση έφτασε στο τέλος της με όλους να εύχονται τόσο στην Παροικιακή Κοινότητα όσο και στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα και στο Ελληνικό Σχολείο να συνεχίζουν την πορεία τους δυναμικά μέσα στο χρόνο και μέσα από τη διαρκή αναζήτηση και αδιάκοπη προσπάθεια να βρίσκονται σταθερά στην πρωτοπορία.

agglia-1

agglia-2

agglia-3

agglia-4

agglia-6

agglia-7

agglia-8

agglia-10

agglia-12

agglia-13

agglia-14

agglia-15

agglia-16

agglia-17

agglia-18

agglia-19

agglia-20

agglia-21

agglia-22

Εμφανίσεις: 64624
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!