Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Θυατείρων Γρηγόριο

ImageΟ Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 20 Ιουλίου, το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο και κατόπιν παρέθεσε γεύμα προς τιμή του.

Στο γεύμα παρακάθησαν και οι Θεοφιλέστατοι Χωρεπίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και  Μεσαορίας Γρηγόριος και ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων βρίσκεται για λίγες μέρες στην Κύπρο, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, Πολυούχου της γενέτειρας του Μαραθόβουνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Μακαριώτατο, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να πληροφορήσει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την πορεία της Ελληνικής Ομογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, την οποία και διακονεί από το 1959.

Αντάλλαξαν, επίσης, σκέψεις για το παρόν και το μέλλον της Ορθοδοξίας και της Ομογένειας ανά το κόσμο, και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων

.

Εμφανίσεις: 52779
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!