Χοροεσπερίδα Κυριών «Η Αγ. Αγάθη» στο Harrow

sal

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16η Φεβρουαρίου 2014 η Ετήσια Χοροεσπερίδα της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών και Δεσποινίδων «Η Αγ. Αγάθη», της Κοινότητας Αγ. Παντελήμονος Harrow στο ΒΔ Λονδίνο.

H ωραία αυτή κοινωνική εκδήλωση πραματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα και προσέλκυσε πλήθος μελών, φίλων και υποστηρικτών της Αδελφότητας.

Η Πρόεδρος της Βοηθητικής Αδελφότητας κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, καλωσόρισε και χαιρέτισε τους ομοδείπνους με τα εξής ωραία λόγια:

«Σεβαστέ μας πατέρα Αναστάσιε,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κοινότητάς μας,

Ερίτιμες Κυρίες - μέλη της Αδελφότητάς μας,

Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές της Αδελφότητας και της Κοινότητάς μας,

Εκ μέρους της Επιτροπής της Βοηθητικής Αδελφότητάς μας, σας καλωσορίζουμε όλες και όλους στην αποψινή εορταστική και πανηγυρική Ετήσια Χοροεσπερίδα μας, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Εορτή της Αγίας Αγάθης, Προστάτιδος της Αδελφότητάς μας.

Πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 5 Φεβρουαρίου, τιμήσαμε -εκκλησιαστικά και λειτουργικά- την Αγία Παρθενομάρτυρα του Χριστού μας Αγάθη

Η Αγία μας έζησε στη διάρκεια του τρίτου αιώνα μ.Χ. στη Σικελία και μαρτύρησε για τη χριστιανική της πίστη. Ήταν ξακουστή για την ευλάβεια, την αρετή, καθώς και για την εσωτερική δύναμη και την ψυχική ομορφιά της.

Εμείς, τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας, προσπαθούμε να μιμηθούμε την Αγία Αγάθη στις αρετές της, κι επιθυμούμε να είμαστε παρούσες όπου υπάρχει υλική και ηθική ανάγκη στον περίγυρό μας.

Η Επιτροπή μας, ακολουθώντας το ιερό παράδειγμα της Αγίας Αγάθης, είναι ιδιαίτερα δραστήρια, έχοντας καθιερώσει πολλά και ποικίλα έργα, προς όφελος της Εκκλησίας και της Κοινότητάς μας, αλλά επίσης και προς βοήθεια και ανακούφιση πολλών συνανθρώπων μας.

Όλες οι Κυρίες εργάζονται με χριστιανική αγωνιστικότητα για το αγαθό, για το καλό και την πρόοδο σε όλους τους επί μέρους τομείς του Κοινοτικού πεδίου.

Τα τακτικά μέλη και οι φίλοι μας γνωρίζουν για την ιδιαίτερη μέριμνά μας στην υπόθεση της οικονομικής ενίσχυσης του Εράνου της Εκκλησίας μας.

Επίσης, για την επιμέλεια της εβδομαδιαίας Ενοριακής Λέσχης, για τη διοργάνωση των μηνιαίων Πνευματικών Συνάξεων, για την ετοιμασία και πώληση γλυκών προς τους εκκλησιαζόμενους, για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, για τις ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και προσκυνήματα, για την συνεχή φροντίδα με σκοπό τον καλλωπισμό του Ιερού Ναού μας, για τις απλόχερες φιλοξενίες που τακτικά αναλαμβάνουμε στην Κοινότητά μας και τόσα άλλα.

Για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από βάθους καρδίας και να συγχαρώ όλα τα μέλη του Συμβουλίου, καθώς και όλα τα μέλη της Αδελφότητας, για την αφοσίωση και τη γενναιοδωρία τους.

Η συνεργασία των μελών της Αδελφότητας μεταξύ τους είναι πάντοτε άψογη, η διακονία τους δε, προς την Εκκλησία, το Ελληνικό Κολέγιό μας και γενικώτερα προς τον συνάνθρωπο, είναι παροιμιώδης. Αποτελεί μάλιστα παράδειγμα προς μίμηση από τα νεώτερα μέλη μας και από όλες και όλους.

Παράλληλα, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα και με στρατηγικό σχεδιασμό. Στην ανοδική πορεία που έχουμε όλες και όλοι μαζί χαράξει υπάρχει χώρος για όλους.

Ας προχωρήσουμε με όραμα και αποφασιστικότητα προς την ευόδωση των ευγενών στόχων μας. Το μέλλον της φιλοπρόοδης Κοινότητάς μας θα είναι σίγουρα λαμπρό.

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη αυτή ομιλία θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη και τους υποστηρικτές μας, που συμμετείχαν με διάφορους τρόπους στην επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης και να ευχηθώ καλή διασκέδαση. Χρόνια Πολλά και η Αγία Αγάθη να είναι πάντα θερμή μεσίτρια και βοηθός όλων μας».

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο οποίος καλωσόρισε τους συνδαιτυμόνες, και ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τις Κυρίες για την επιτυχημένη διοργάνωση της Χοροεσπερίδας και για τις γενικώτερες προσφορές και το πολύτιμο έργο τους.

Ολοκλήρωσε δε τον χαιρετισμό του με τις παρακάτω ωραίες μαντινάδες, τις οποίες έστειλε από την Κρήτη ο φίλος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Δημήτριος Αμπανάβας, ειδικά για την εκδήλωση αυτή:

Τούτη τη νέα τη χρονιά
ευχές σας στέλνω μόνο
πάμπλουτοι νάστε σε χαρές
και πάμπτωχοι σε πόνο.

Τρεις παραδείσοι υπάρχουνε,
στον ουρανό είν’ ο ένας
η Ελλάδα και η Κύπρος μας
αλλού ποθές κανένας.

Ψηλά πετούνε οι Κύπριοι
και πάντα προσπαθούνε
τη λεβεντιά και αρχοντιά
πάντα να την τιμούνε.

Ακολούθησε διασκέδαση και χορός, υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής, με την ορχήστρα του Γιώργου Γρηγορίου και του Νίκου Σαββίδη.

Το οικονομικό προϊόν της εκδήλωσης ανήλθε στις £3300.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι Κυρίες - μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας είχαν γενναιόδωρα προσφέρει τα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά και με την προσωπική τους συμμετοχή και βοήθεια κατά την Χοροεσπερίδα έκαναν έτσι ώστε η εορταστική αυτή βραδιά να χαρακτηρισθεί ως μια μεγάλη επιτυχία!

Σε όλες τους αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια!

sal1

sal2

Εμφανίσεις: 74028
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!