Ο Θυατείρων στην επέτειο των 400 ετών από την μετάφραση της Βίβλου στα Αγγλικά

ImageΣτην τελετή της επετείου συμπληρώσεως 400 ετών από την μετάφραση της Βίβλου στην Αγγλική γλώσσα από τον King James, παρέστη εχθές, μεταξύ άλλων υψηλών προσκεκλημένων και εκπροσώπων Εκκλησιών, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ως εκπρόσωπος της Ελληνορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας, συνοδευόμενος από τον Διάκονο κ. Σάββα Βασιλειάδη.

Η τελετή έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι, στο Αββαείο του Westminster στο κέντρο του Λονδίνου, εκεί όπου εφέτος τελέσθηκαν και οι γάμοι του Πρίγκηπος Γουίλιαμ και της Κέητ Μίντλετον, νυν Δουκίσσης του Κέημπριτζ.

Στην τελετή συμμετείχαν η Α.Μ. Βασίλισσα Ελισσάβετ συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury και πάσης Αγγλίας Dr Rowan Williams.

Η τελετή διοργανώθηκε από το King James Bible Trust και από τον Πρωθιερέα του Αββαείου Dr John Hall, ενώ υπήρξε λαμπρή λόγω του μεγαλείου του ίδιου του ναού και των παρευρισκομένων, των μελωδικότατων ύμνων, των εξαίρετων κηρυγμάτων και της καμπανοκρουσίας με την οποία και έκλεισε.

Εμφανίσεις: 68308
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!