Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στον Καθεδρικό στο Wood Green

agiasmos1

Έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής την Δευτέρα 24η Σεπτεμβρίου 2012, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στο Wood Green εκεί όπου εδρεύει η Σχολή, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο.

Η Σχολή δίνει την δυνατότητα εκμάθησης της πατρώας μας Βυζαντινής Μουσικής, με την Ευρωπαϊκό Μουσική, την Λειτουργική, το Τυπικό της Εκκλησίας μας, αλλά και να συμμετέχουν στις δύο χορωδίες, την Βυζαντινή και την Παραδοσιακή – Δημοτική, που λειτουργούν παράλληλα με τα μαθήματα της Σχολής, ακόμα και να ασχοληθούν με κάποιο όργανο.

Στον Αγιασμό της Σχολής παρευρέθηκαν και έδωσαν τον δικό τους χαιρετισμό ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας Wood Green Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, ο πρώην Προϊστάμενος της ΚΕΑ κ. Σάββας Παυλίδης, η Προϊσταμένη της ΕΕΑ κ. Βαρβάρα Καμπουρίδη.

Στον Αγιασμό παρευρέθηκε και η Διευθύντρια του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου του Λονδίνου κ. Σοφία Αλαγκιοζίδου

Από εφέτος στο παραδοσιακό τμήμα της Σχολής θα είναι και πάλι κοντά μας ο διδάσκαλος Γιάννης Πολυκανδριώτης.

Αμφότερες δε οι χορωδίες Βυζαντινή και Δημοτική θα εδρεύουν στους χώρους της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή κάθε Τετάρτη 7.30-9.30μμ

Με το πέρας του Αγιασμού η επιτροπή της Σχολής ΒΜ δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους καλεσμένους αλλά και όλους τους καθηγητές, μαθητές, γονείς και φίλους της Σχολής.

Ο Διευθυντής της Σχολής

Πρωτοπρεσβύτερος

Ιωσήφ Παλιούρας

DSC07048

Εμφανίσεις: 63047
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!