Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: "Η Βίβλος μόνη ελπίδα στην κρίση"

Image«Αὐτή εἶναι ἡ αἰτία ὅλων τῶν κακῶν στόν κόσμο, τό νά μή γνωρίζουμε τίς Γραφές. Πάμε στόν πόλεμο χωρίς ὅπλα. Καί πῶς εἶναι δυνατόν νά σωθούμε;»

Ἁγ. Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος

Όταν μόλις ένα χρόνο πριν, στις 6/12/2010 έγραφα στη Romfea.gr: «Ο Θεός γράφει ίσια με στραβές γραμμές», προλογίζοντας την πρώτη παγκόσμια  ηχητική έκδοση της Καινής Διαθήκης στη δημοτική μας γλώσσα, με μουσική επένδυση, (ΚΛΙΚ ΕΔΩ),δεν μπορούσα να φανταστώ την απήχηση που θα είχε το έργο.

Περισσότεροι από 100.000 αναγνώστες διάβασαν εκείνο το άρθρο, περίπου 500.000 άκουσαν διαδικτυακά ένα, τουλάχιστον, κεφάλαιο της Καινής διαθήκης και περισσότερα από 180.000 CD-Mp3 έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, παράλληλα με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε η πατρίδα μας μεταπολεμικά, με τις γνωστές κοινωνικές προεκτάσεις.

Με κοσμικούς όρους αγοράς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το έργο έγινε 18 φορές «πλατινένιο»!

Απάντηση σε κάποιον που ενδεχομένως σκεφτεί, ότι ο λόγος του Ευαγγελίου, δεν έχει απήχηση σήμερα...

Κι όταν έγραφα, πάλι στη Romfea.gr: «Ο λόγος του Θεού σερφάρει στο ίντερνετ» κλείνοντας με την επισήμανση του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου: «…Κάν προς Ινδούς γαρ απέλθης, καν προς Σκύθας, καν προς αυτά τα πέρατα της οικουμένης, καν εις αυτόν τον ωκεανόν, πανταχού ευρήσεις του Χριστού την διδασκαλίαν καταυγάζουσαν τας απάντων ψυχάς» (ομιλία κη' εις την Γένεσιν, Ε.Π.53,258), σας ομολογώ πως είχα κάποια αμφιβολία για το πόσο αποτελεσματικά θα περνούσε ο λόγος του Θεού, σήμερα, μέσα από τις μεγάλες λεωφόρους της σύγχρονης τεχνολογίας. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Κι όμως! Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η ηχογραφημένη ΒΙΒΛΟΣ έφτασε στη μακρινή Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Κορέα, την Ζάμπια και σε 10 ακόμη χώρες, με ελάχιστη προσπάθεια από μέρους μας. Χιλιάδες συγκινητικά μηνύματα καταφθάνουν καθημερινά από ξενιτεμένους συμπατριώτες μας, που εκφράζουν την χαρά και την ικανοποίησή τους που μπορούν να ακούνε σε mp3 player, σε smartphone, σε ipad, σε iphone, το ζωντανό λόγο της Αγίας Γραφής.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στην Ελληνική Βιβλική Εταιρία, για την πρωτοβουλία δημιουργίας των εξαιρετικών αυτών έργων όσο και στη Romfea.gr, για την ουσιαστική συμβολή της στην προώθηση αυτού του έργου. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Γι' αυτό, αγαπητοί, σας προσκαλώ και σας παροτρύνω να συμμετάσχετε με ενθουσιασμό στην προσπάθεια της ακριτικής μας Μητροπόλεως και του Ορθοδόξου Δικτύου Ενημέρωσης για την διάδοση του Θείου λόγου.

Η Αγία Γραφή, τώρα που απέτυχε κάθε τι που προσπάθησε να την αντικαταστήσει, απέμεινε η μόνη ελπίδα μας για να κρατηθούμε στέρεοι στην πανικόβλητη Πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον ταραγμένο Πλανήτη μας.

Καλούμεθα να αξιοποιήσουμε την Αγία Γραφή σαν φάρο στη ζωή μας και εμπνευστή. Για να αποκτήσουμε χαρά και ελπίδα.

Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, για να φτάσει μια Αγία Γραφή σε κάθε ελληνικό σπίτι όπου γης.

Όπως θα διαπιστώσετε από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που διατίθεται αυτή η εξαιρετική εργασία, ο σκοπός μας είναι καθαρά ιεραποστολικός. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Τα ερχόμενα Χριστούγεννα ας μην αφήσουν μέσα μας την πικρία ενός ανούσιου διάκοσμου, αλλά ας αναπαύσουμε τις καρδιές των συνανθρώπων μας κι ας γαληνεύσουμε τις συνειδήσεις τους, δωρίζοντας τους το λόγο Εκείνου που μας διαβεβαίωσε «ελάτε σε μένα οι κουρασμένοι και οι βαρυφορτωμένοι κι εγώ θα σας ξεκουράσω» (Ματθ. 11:28).

Μια Αγία Γραφή σε κάθε σπίτι, στην ηχογραφημένη μάλιστα αυτή μορφή, είναι το καλύτερο και ουσιαστικότερο δώρο.  Αυτές τις γιορτές, ας δωρίσουμε στα παιδιά μας την Βίβλο της Κιβωτού του Κόσμου, δίνοντας ελπίδα σε 400 παιδιά απ' όλο τον κόσμο που γνώρισαν από την πιο τρυφερή τους ηλικία το άσχημο πρόσωπο του κόσμου μας. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 

Δίνει πάντα χαρά, ελπίδα, σιγουριά, καταλλαγή, συγχώρεση, διέξοδο, ανάσταση.

Μπορεί να αποβεί για την οικογένεια, εξαιρετικά στέρεο στήριγμα, με την παρουσία Εκείνου που είπε «εγώ θα είμαι μαζύ σας, όλες τις ημέρες της ζωής σας, μέχρι τη συντέλεια των αιώνων» (Ματθ. 28:20).

Καλά Χριστούγεννα, γεμάτα Χριστό και ευλογημένα με το λόγο και τα έργα Του. 

Ο Μητροπολίτης

Ο Αλεξανδρουπόλεως,

Α Ν Θ Ι Μ Ο Σ

Εμφανίσεις: 198074
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!