Η Βουλγαρική Εκκλησία για το γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

oikoumenikos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την σύγκληση της Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξου Εκκλησίας, υποστήριξε η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, εξέφρασε την επιθυμία ώστε η προετοιμασία της Μεγάλης Συνόδου να μην θίγει δύο θέματα τα οποία προκαλούν διχασμό στις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Το ένα θέμα είναι αυτό που αφορά την χορήγηση της Αυτοκεφαλίας, καθώς και την σειρά των Εκκλησιών στα Ιερά Δίπτυχα.

Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, μιλώντας στην Romfea.gr ανέφερε ότι, η Βουλγαρική Εκκλησία αποφάσισε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βαρθολομαίος, ζήτησε να μελετηθεί το γράμμα του με το οποίο ενημερώνει ποιες ενέργειες κάνει το Φανάρι για την σύγκληση της Μεγάλης Συνόδου (το γράμμα απεστάλει το 2011).

Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι μετά από διαφωνίες που υπήρξαν πέρυσι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρότεινε τρεις λύσεις.

Η πρώτη λύση προβλέπει τη συνέχιση, ίσως και ατελείωτη της προπαρασκευαστικής διαδικασίας για τη σύγκληση της Συνόδου με αναζήτηση συμβιβαστικών λύσεων επί των δυο εν λόγω επίμαχων ζητημάτων.  

Σύμφωνα με τη δεύτερη λύση, η προετοιμασία της Συνόδου πρέπει να συνεχισθεί χωρίς όμως να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη τα δυο επίμαχα θέματα.

Ενώ η τρίτη λύση θέλει τνα βάλει τέρμα στις προετοιμασίες της Συνόδου, η αλλιώς να αναβάλλεται συνεχώς.

Εμφανίσεις: 150450
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!