Γ. Αμανατίδης: ''Σε άριστο κλίμα οι σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας''

syriza.amanatidis

Η επίσκεψη του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πάντα είναι μία χαρά για την περιοχή, αλλά και όλον τον κόσμο, που επισκέπτεται, δήλωσε ο βουλευτής και υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, από τις Σέρρες.

Όπως είπε, το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι πάρα πολύ σημαντικό, ενώ σημείωσε ότι «η ελληνική Πολιτεία με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τιμά σήμερα την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Σέρρες και οι σχέσεις που υπάρχουν με την ελληνική Πολιτεία είναι άρρηκτες και θα πάνε όλα καλά».

Την ίδια ώρα, όσον αφορά την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επεσήμανε στο ΑΜΠΕ ότι «υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που χρειάζεται να ενεργοποιηθεί, έτσι ώστε στην περιουσία που υπάρχει , να μπορεί να γίνει η συνεκμετάλλευση της για να βοηθηθεί και η ελληνική Πολιτεία και η Εκκλησία, όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν» είπε και πρόσθεσε «υπάρχει εκκλησιαστική επιτροπή η οποία αφορά προβλήματα ή θέματα τα οποία μπορεί να συζητήσει η Πολιτεία ή η εκκλησία αν θέλει να βάλει.

Από κει και πέρα η ενεργοποίηση αυτής της επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα στην κατεύθυνση ότι όλα συζητιόνται με διάλογο και καλή διάθεση. Οι σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας είναι σε άριστο κλίμα» επεσήμανε.

Σε ερώτηση του ΑΜΠΕ αν ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, ο Γιάννης Αμανατίδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και απάντησε ότι «είναι στο μελλοντικό σχεδιασμό».

Φωτο: SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Εμφανίσεις: 12585
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!