Συνέντευξη "βόμβα" Αρχιμ. Ιάκωβου Γιοσάκη στη "Σφήνα"

ImageΜια συνέντευξη «βόμβα» παραχώρησε στην Εφημερίδα «Η Σφήνα», ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος μιλάει για όλους

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

 

-Τελικά το παραδικαστικό ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο ή μια "φούσκα";

 

Ήταν η αθερίνα μέσα στον ωκεανό των σκανδάλων που κατακλύζουν καθημερινά την ελληνική κοινωνία και που σκοπίμως βραδυπορούν να εξιχνιασθούν λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

 

Οι ίδιες εισαγγελικές αρχές που στη περίπτωση του παραδικαστικού κατέβαλαν κάθε «φιλότιμη» προσπάθεια ταχύτατης διερεύνησης του θέματος, στις υποθέσεις ΖΙΕΜΕΝS, ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΓΕΡΜΑΝΟΥ, ΠΑΥΛΙΔΗ κλπ, που έχουν συνταράξει την Ελληνική κοινωνία, προχωρούν με βήματα χελώνας.

 

Το παραδικαστικό ήταν μια καλοστημένη φούσκα που εξυπηρέτησε μόνο πρόδηλη σκοπιμότητα και την ανέλιξη στη δικαστική ιεραρχία τενεκέδων ξεγάνωτων.

 

Μεμονωμένες επιλήψιμες συμπεριφορές δικαστικών λειτουργών, που επισημάνθηκαν και δικάστηκαν υπήρχαν, υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν όσο υπάρχει η κοινωνία.

 

Θα είναι λοιπόν αστείο αν οποιοσδήποτε ισχυριστεί ότι η Νέα Δημοκρατία έφερε την κάθαρση στην Δικαιοσύνη, όταν για διάφορα στελέχη της οι σε βάρος τους δικογραφίες «λιμνάζουν» και «σκαλώνουν» σε συγκεκριμένα εισαγγελικά γραφεία… ή όταν ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας που διορίστηκε από τη ΝΔ, προκαταλαμβάνει την Δικαιοσύνη μιλώντας για «παραπλανημένους» υπουργούς!

 

Αποδείχθηκε τελικά,  ότι το παραδικαστικό ήταν το εφαλτήριο για την κατάρτιση και το σχεδιασμό του πιο οργανωμένου σχεδίου για τον έλεγχο και τη χειραγώγηση της ανεξαρτησίας και του φρονήματος των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων.

 

Η δυσμενής μετάθεση, σε επαρχιακά δικαστήρια της Χώρας, μεσούντος, μάλιστα, του δικαστικού έτους κατά το 2006, της Προέδρου Εφετών Αθηνών κ. Αλίκης Αντωνακούδη (που αναγκάστηκε να παραιτηθεί) και του Εφέτη Αθηνών κ. Λεωνίδα Ντούλη, οι οποίοι μετείχαν στο δικαστικό συμβούλιο που έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής μου, αποδεικνύει τα όσα αναφέρω.

 

-Αληθεύει ότι λίγο πριν εμπλακεί το όνομά σας στην υπόθεση προοριζόσασταν για θέση Μητροπολίτη;

 

Προοριζόμουν αρχικά για τη θέση του Γραμματέα τα Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών Ζητημάτων με απώτερο στόχο την ανάδειξή μου σε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, μετά την εκλογή σε Μητροπολίτη του τότε Αρχιγραμματέα και σημερινού Μητροπολίτη Πατρών Σεβ. κ. Χρυσοστόμου.

 

Όλα τα άλλα θα έρχονταν από μόνα τους. Το γεγονός τούτο, άλλωστε, καταλόγισε δημόσια ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στον μακαριστό ήδη Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο, όχι μόνο στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, αλλά και σε μία κατάπτυστη επιστολή του την οποία κοινοποίησε τον Ιανουάριο του 2005 στα ΜΜΕ και που αποτέλεσε αφορμή για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, για όλα όσα ψευδή και συκοφαντικά ισχυριζόταν σε βάρος μου.

 

-Τελικά είχατε ή όχι σχέσεις με δικαστές;

 

Ποτέ δεν το αρνήθηκα. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία απολύτως περίπτωση ότι είχα επιλήψιμες σχέσεις μαζί τους.

 

-Με την Αντωνία Ηλία ποιά ήταν η σχέση σας;

 

Αυτή που δήλωσα εξ αρχής ενώπιον της Δικαιοσύνης. Απλά φιλική και διόλου επιλήψιμη.

 

Της συμπαραστάθηκα όσον ουδείς στο πρόβλημα του ετοιμοθάνατου τότε πατέρα της. Γνώρισα την Αντωνία Ηλία σαν μία χαρισματούχο δικαστική λειτουργό. Αυτή ακριβώς  που αποτύπωνε η γραφίδα πολλών Αρεοπαγιτών Επιθεωρητών οι οποίοι εξέθεταν το ήθος και την άριστη νομική της επάρκεια και συγκρότηση.

 

Γι΄ αυτό τον λόγο ήταν η μόνη που εκπροσωπούσε λόγω των επιστημονικών της προσόντων και της πολυμάθειάς της την Ελληνική Δικαιοσύνη στα διεθνή φόρουμ.

 

-Πότε μιλήσατε μαζί της τελευταία φορά; Ξέρετε που μπορεί να βρίσκεται σήμερα;

 

Είχα μιλήσει μαζί της λίγο πριν προφυλακιστώ για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, ενόψει των κατάπτυστων τηλεοπτικών εκπομπών που παρανόμως απεκάλυπταν τηλεφωνικές συνομιλίες της για τις οποίες όπως υποστήριζε αποτελούν συρραφή.

 

Έκτοτε, λόγω και της προσωρινής μου κράτησης ήταν απολύτως αδύνατο να έχω την παραμικρή επαφή μαζί της.

 

Δεν μπορώ να γνωρίζω που είναι. Άλλωστε, δεν θα υποδυθώ τον Πουαρώ, αλλ' ούτε και θα υποκαταστήσω εγώ το έργο των υπευθύνων διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό της.

 

-Αισθάνεστε θυμωμένος;

 

Είμαι πολύ οργισμένος γιατί κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την εμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες, για να αναρριχηθούν ως άλλοι χαμαιλέοντες σε θέσεις και να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να ανακαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους και να αποδώσουν την δικαιοσύνη του Θεού.

 

-Πρόσφατα δικαιωθήκατε από το Ευρωπαικό δικαστήριο. Κάποιοι λένε  "τώρα ο Γιοσάκης θα πάρει την εκδίκησή του".

 

Απλώς, δικαιώνονται οι κόποι και οι αγώνες μου στην προσπάθειά μου να αποδείξω τα αυτονόητα, δηλαδή την άδικη και κακόβουλη εν πολλοίς μεταχείριση που επέδειξαν συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί στο πρόσωπό μου οι οποίοι κατευθύνονταν όχι με γνώμονα τη συνείδησή τους και τον νόμο, αλλά με κριτήριο τη πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε η υπόθεση αυτή αποσκοπώντας στην εξέλιξή τους.

 

Δείτε λόγου χάρη την ενέργεια του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κονταξή, ο οποίος έσπευσε με αίτηση αναίρεσης να προσβάλει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών το οποίο με αποφυλάκισε στις 21-12-2006, με συνέπεια τον επανεγκλεισμό μου στη φυλακή, πράξη η οποία ήδη ελέγχεται κατόπιν νέας προσφυγής μου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ενώ αντίθετα, όπως καταγγέλθηκε δημόσια από το Πρόεδρο του ΛΑΟΣ στα ΜΜΕ, κρατούσε αδικαιολόγητα επί σειρά μηνών δικογραφία σε βάρος του Υπουργού Αιγαίου κ. Παυλίδη και δεν διαβίβαζε ως κατά καθήκον όφειλε τον φάκελο στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Δείτε, επίσης την ενέργεια του άλλου πολυπράγμονα Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ο οποίος αφενός μεν, έσπευσε να προσβάλει με αίτηση αναίρεσης την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, πράξη που επίσης ελέγχεται μετά από άλλη προσφυγή μου στο Στρασβούργο, αφετέρου δε, διαπίστωσε ότι συντρέχει λόγος αναίρεσης στην αθωωτική απόφαση της ΔΕΚΑ, σε αντίθεση με τον λαμπρό και εξαίρετο νομομαθή επιστήμονα συνάδελφό του Ανδρέα Ζύγουρα που είχε αποφανθεί ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.

 

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τα παιχνίδια και την σκοπιμότητα των διαφόρων χαμαιλεόντων της δικαστικής εξουσίας.

 

-Υπάρχουν άνθρωποι της Εκκλησίας που σας στηρίζουν σήμερα;

 

Υπάρχει ο Θεός που στηρίζει την Εκκλησία Του και δεν με εγκατέλειψε ποτέ μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι προσωπικά δοκιμάστηκα «ως εν πυρί δοκιμάζεται χρυσός».

 

-Με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο τι σχέσεις έχετε;

 

Άριστες.

 

-Δηλαδή έχετε επικοινωνία;

 

Τα εν οίκω μη εν Δήμω…

 

-Ο Μακαριώτατος είχε δημόσια υποστηρίξει ότι το 1998 τον επισκεφθήκατε μαζί με έναν εισαγγελέα και του ζητήσατε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Αληθεύει;

 

Την απάντηση φρονώ ότι είναι σε θέση σήμερα να σας την δώσει ο ίδιος ο Μακαριώτατος.

 

Εγώ δεν γνωρίζω τι δήλωσε στα ΜΜΕ το 2005, για ένα γεγονός μάλιστα που υποτίθεται ότι συνέβη 8 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή, το 1998 και που δήθεν τον έβλαψε. Κάθε εχέφρων άνθρωπος, όμως, αναρωτιέται, γιατί τόσα χρόνια το γεγονός αυτό δεν καταγγέλθηκε.

 

Γνωρίζω όμως τι δήλωσε ο Μακαριώτατος σε εμένα προσωπικά ενώπιον μαρτύρων, τι δήλωσε ενώπιον των δικαστικών αρχών, καθώς και ενώπιον του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών  Δημ. Παπαγγελόπουλου.

 

Οι τυχόν αντιφάσεις που μπορεί  με ευχέρεια να εντοπιστούν θα διαλευκανθούν μόνο από τον ίδιο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο που έχει την ευθύνη των λόγων του, τον οποίο παρά τις όποιες δηλώσεις ή ενέργειές του εξακολουθώ να τιμώ.

 

-Με τον κ. Ιερώνυμο όσο ήταν Μητροπολίτης Θηβών είχατε σχέσεις ή συνεργασία;

 

Είχα απλή φιλική επαφή. Μάλιστα όταν ευρισκόμουν στην Αμερική τον είχα παρακαλέσει να με αποσπάσει στην Μητρόπολή του, πράγμα που δεν ευοδώθηκε παρά την καλή του θέληση εξ αιτίας των υπεράριθμων όπως μου είχε δηλώσει τότε Κληρικών της επαρχίας του.

 

-Με τον πρώην Αττικής Παντελεήμονα ποιές είναι οι σχέσεις σας; Τι πιστεύετε για την ποινή που του επιβλήθηκε;

 

Οι σχέσεις μου ήταν άριστες με τον Σεβ. Παντελεήμονα.

 

Με διόρισε σε Ιερό Ναό της Μητρόπολής του και απολάμβανα του ενδιαφέροντος και της εμπιστοσύνης του στο μεγάλο έργο που επιτέλεσα στην ενορία μου.

 

Η απόφαση του Δικαστηρίου σε βάρος του είναι εξαιρετικά σκληρή και πιστεύω ότι δεν εξετάστηκαν οι εκ μέρους του νομικοί ισχυρισμοί που παρουσιάζει η υπόθεση αυτή, αφού ένας Μητροπολίτης δεν είναι ποτέ υπάλληλος του ΝΠΔΔ οποιασδήποτε Ιεράς Μονής, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

 

Σε κάθε περίπτωση, η κάθειρξη σε έναν Μητροπολίτη και μάλιστα για ένα οικονομικό έγκλημα με αντικείμενο μόλις 190.000 ευρώ, αποτελεί σημείο των καιρών και ενέχει πρόδηλη σκοπιμότητα, όταν σε άλλες περιπτώσεις κατάχρησης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ, η ποινική μεταχείριση είναι εντελώς διαφορετική.

 

Γι΄ αυτό το λόγο έπρεπε να πρυτανεύσει η σύνεση, εφόσον η οποιαδήποτε ποινή έχει πρωτίστως παιδαγωγικό χαρακτήρα και δεν αποσκοπεί στην εξόντωση προσώπων και στην καταρράκωση των θεσμών που εκπροσωπούν.

 

-Πιστεύετε ότι θα ξαναπάρει πίσω τη Μητρόπολή του;

 

Φρονώ βασίμως ότι ανεξάρτητα της έκβασης της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο, η Εκκλησία της Ελλάδος θα κληθεί να αντιμετωπίσει το <έκλητον> του Σεβ. Μητροπολίτη Αττικής ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη, η απόφαση του οποίου λειτουργεί ως  Άρειος Πάγος της Εκκλησίας την οποία και καλείται υποχρεωτικά η τελευταία να εφαρμόσει.

 

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι μάλλον άκαιρη έως ατυχής.

 

Οι δε επίδοξοι μνηστήρες της Μητρόπολης, όσο υπάρχει Παντελεήμων, θα αναμένουν επί μακρόν...

 

-Δηλαδή θα τον δικαιώσει ο κ. Βαρθολομαίος; Είναι δυνατόν…

 

Εάν τηρηθούν αυστηρώς οι ιεροί κανόνες και η ιεροκανονική τάξη, ασφαλώς.

 

-Η συμπεριφορά του και η δήλωσή του για "το 1 δις για τα γεράματά του" δεν σκανδάλισαν τους πιστούς;

 

Η δήλωσή του αυτή όπως μπορώ καλά να γνωρίζω έχει παραποιηθεί αφού απομονώθηκε η φράση του αυτή από την όλη συζήτηση.

 

Είναι γνωστά τα δημοσιογραφικά τερτίπια στην Ελλάδα όπου ο άνθρωπος δεν κρίνεται από την όλη προσωπικότητα και το έργο του, αλλά από αποσπασματικές φράσεις που ατυχώς ίσως ειπώθηκαν σε ανύποπτο χρόνο και γίνονται αιτία διασυρμού του.

 

-Στον Μητροπολίτη Ζακύνθου γιατί κάνατε αγωγή;

 

Για τις απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις του κατά το διάστημα της προσωρινής μου κράτησης την οποία όχι μόνον δεν σεβάστηκε αλλά και την επιβάρυνε περισσότερο με όσα ψευδή και συκοφαντικά εξεμέσησε σε βάρος μου που στόχευαν να πλήξουν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μέσω του προσώπου μου.

 

Ο αμετροεπής εμπαθής και ανεύθυνος λόγος του είναι αυτός που τον εξέθεσε.

 

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στο οποίο συζητήθηκε η υπόθεση θα εκδώσει την απόφασή του σε λίγο καιρό. Έως τότε θα αναμένουμε.

 

-Γιατί νομίζετε ότι σας πολεμάει;

 

Ρωτήστε τον ίδιο. Νομίζω ούτε κι΄ αυτός γνωρίζει γιατί..

 

- Έχετε μηνύσει και τον Μητροπολίτη Μεσογαίας;

 

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, αποδύθηκε σε  ένα ανέντιμο αγώνα εξοβελισμού μου ως Κληρικού από τις τάξεις της Εκκλησίας, όχι ασφαλώς κινούμενος εκ χριστιανικού καθήκοντος, αλλ΄ εμφορούμενος από έκδηλη εμπάθεια, πομπώδη αλαζονεία και άμετρη οίηση, εξαντλήσας κάθε τρόπο συντριβής μου, δι΄ όν λόγο, άλλωστε, και εκκρεμούν σε  βάρος του, ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών, δύο μηνύσεις μου, για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της ψευδούς βεβαίωσης κατά συρροή, της υπεξαγωγής εγγράφων κατά συρροή,  ως και της παράβασης του άρθρου 22§5 ν. 2472)1997 περί προσωπικών δεδομένων, υπό  την επιβαρυντική περίσταση της διαπράξεως αυτών προς βλάβη τρίτου.

 

Από το γεγονός και μόνον ότι ένθερμα και απροκάλυπτα υποστηρίζει τον Βατοπαιδινό Ηγούμενο Εφραίμ, που έγινε αιτία δεινοτάτου σκανδαλισμού των πιστών ανά την Οικουμένη όλη, με αποκορύφωμα και αυτόν τούτον τον κατακρημνισμό της Ελληνικής Κυβερνήσεως συλλήβδην, ισχυριζόμενος, ως προελέχθη, ότι η περίπτωση του εν λόγω <αγίου συνασκητή> του, αποτελεί <σάλτσα με δύο τρία μακαρονάκια από κάτω> ενώ, εξ αντιθέτου η περίπτωσή μου, αποτελεί προφανώς γι΄ αυτόν <μακαρονάδα ογκρατέν>, αποδεικνύεται ο χαρακτήρας του και η δικαιοσύνη που ο ίδιος αποδίδει.

 

Ασφαλώς δεν ζηλεύω, ούτε και επιθυμώ την σχέση τους.

 

Του τον χαρίζω τον Εφραίμ. Ας τον καμαρώσει τώρα ο Μεσογαίας ως βασιλιά καρνάβαλο σε ειδικό άρμα στο καρναβάλι της Πάτρας πάνω στο οποίο, όμως, θα έπρεπε να συνυπάρχει και ο Φαρισαίος του Ευαγγελίου!

 

-Πως θα αντιδράσετε στην απόφασή του να σας παύσει  από τη θέση του εφημέριου;

 

Προσφεύγω άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσω την παράνομη πράξη του και θα του καταθέσω νέα μήνυση ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών για παράβαση καθήκοντος και ψευδή αναφορά στην Αρχή.

 

-Δηλαδή θέλετε να στείλετε στη φυλακή;

 

Εγώ δεν προδικάζω όπως κάνει εκείνος για την περίπτωσή μου. Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη…

 

-Η επικύρωση της απόφασής του από την Ιερά Σύνοδο δεν είναι ένα ισχυρό "χαρτί" υπέρ του;

 

Κατ΄ αρχήν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας παραπλάνησε κατά την προσφιλή του τακτική την Διαρκή Ιερά Σύνοδο με ψευδή στοιχεία για να επιτύχει τον στόχο του, τα οποία αν είχαν τεθεί υπόψη της, πιστεύω βάσιμα ότι δεν θα έκαμε δεκτό το αίτημά του.

 

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ο εν λόγω είχε επανέλθει με ανάλογο αίτημα και στο παρελθόν και είχε απορριφθεί ομόφωνα από την Ιερά Σύνοδο.

 

Βεβαίως θα αναρωτηθεί κάποιος τι μεσολάβησε ώστε η… Ιερά Σύνοδος να μεταβάλει άποψη. Ρωτήστε καλύτερα τον Μητροπολίτη Ζακύνθου να σας απαντήσει…

 

-Θέλετε να πείτε δηλαδή ότι ο Ζακύνθου υποδεικνύει στην Ιερά Σύνοδο ποιες αποφάσεις πρέπει να λάβει;

 

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

 

-Γιατί πιστεύετε ότι δε σας θέλει στη Μητρόπολή του ο Μεσογαίας;

 

Κατ΄ αρχήν η  Ιερά Μητρόπολη Αττικής δεν είναι Μητρόπολη του, αλλά, απλά, ο κ. Νικόλαος έχει οριστεί τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αττικής, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε χηρεία.

 

Η δε Τοποτηρητεία του είναι παντελώς παράνομη, δοθέντος ότι κατά την τοποθέτησή του στη θέση αυτή δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη, αφού δεν ερωτήθηκαν οι προηγηθέντες του κ. Νικολάου κατά τα πρεσβεία Αρχιερείς.

 

Δεν επιθυμεί λοιπόν την παρουσία μου στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής, γιατί από την αρχή αποκάλυψα ότι η εκκλησιαστική δίωξη που παράνομα μου άσκησε αυτός ο σπουδαρχίδης, στόχευε όχι στην απονομή δικαιοσύνης αλλά στα σχέδιά του να διεκδικήσει τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

 

Έτσι χρησιμοποίησε το πρόσωπό μου για να φανεί ως ο εξυγιαντής της Εκκλησίας.

 

Και ενώ δημόσια είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι τα αδικήματα για τα οποία διώκομαι δεν είναι εκκλησιαστικά και θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ξαφνικά τα αδικήματα "βαπτίστηκαν" εκκλησιαστικά…

 

Ενθυμείσθε τις αμέτρητες φορές που μέσα από τα ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι Γρηγόρης Καλοκαιρινός και Γιώργος Μουστάκης καυτηρίαζαν τη άμετρη φιλοδοξία του.

 

Άλλωστε το ποιος πραγματικά είναι ο Μεσογαίας το δήλωσε ο ίδιος την ημέρα της χειροτονίας του.

 

Διαβάστε το χειροτονητήριο λόγο του και θα διαπιστώσετε…! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μύθοι δεν αντέχουν πολύ στο διάβα της ιστορίας.

 

-Την περασμένη εβδομάδα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου είπε στην εφημερίδα μας  "ο Γιοσάκης απειλεί τους πάντες". Ποιόν απειλήσατε;

 

Αντί άλλου σχολίου σας παραπέμπω στην από 17ης Φεβρουαρίου μήνυσή μου εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση. Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

 

Πάντως μετά τις επιθέσεις που μου έκανε τo τελευταίο διάστημα του απάντησα με επιστολή μου όπου του αναφέρω: «Από μηχανής Θεός» αποδεικνύεται μόνον το Ευρωπαϊκόν Δικαστήριον Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία (δικαιώματα) ο Μητροπολίτης Ζακύνθου γράφει εις τα παλαιότερα (αν έχει) των υποδημάτων του, το οποίον, ως απέδειξε με την διπλήν πρόσφατον δικαίωσίν μου, αποβλέπει εις πρόσωπον ανθρώπου, αλλ’ αποδίδει το δίκαιον προς καταισχύνην των παρανομούντων εν Ελλάδι οργάνων διοικήσεως.

 

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Αποστολικόν λόγον:

 

«Ούτε πόρνοι, ούτε ομοφυλόφιλοι, ούτε σοδομίτες, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε κακόγλωσσοι, ούτε άρπαγες, δε θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού» (Α ορ. 6:11).

 

Συνεπώς, ο ανεπέρειστος ισχυρισμός περί τραγωδίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο περί καθάρσεως τοιούτος του εν λόγω επιστολογράφου Μητροπολίτου, υπαινισσομένου την δήθεν συμμετοχήν μου εις το αποκληθέν «παραδικαστικόν κύκλωμα», πριν ή αποφανθώσι τα αρμόδια Δικαστήρια, αποδεικνύεται λόγος βέβηλος και κενός.»

 

-Εκτός των 2 Μητροπολιτών σε ποιους άλλους έχετε κάνει αγωγές; Πόσοι είναι; Ετοιμάζετε και νέες αγωγές κατά δημοσιογράφων;

 

Θα ελεγχθούν όλοι όσοι κι αν είναι αυτοί που κατάφωρα με αδίκησαν με διαπόμπευσαν και με διέσυραν αδιαφορώντας προκλητικά για το τεκμήριο αθωότητας.

 

Ενώ κάποτε με απλές φημολογίες γινόμουν πρωτοσέλιδο, όταν η Δικαιοσύνη με απάλλασσε η αθωωτική απόφαση ή δεν γράφονταν καθόλου ή περνούσε στα <ψιλά> των εφημερίδων.

 

Έρχονται τώρα και ζητούν συγνώμη. Είναι όμως αργά. Κανένας δεν σκέφτηκε την μητέρα μου και την οικογένειά μου. Με αντιμετώπιζαν ως κοινό εγκληματία.

 

Ας πληρώσουν τώρα τα επίχειρα της αδικίας τους.

 

-Κάποιοι μπορεί να πουν ότι ο Γιοσάκης στήνει "βιομηχανία αγωγών για να γίνει πλούσιος". Tί   απαντάτε;

 

Αυτά τα ακούω βερεσέ όπως λέγει πολύ σωστά η λαϊκή ρήση. Αντιθέτως κάποιοι χρησιμοποίησαν τον Γιοσάκη για να γίνουν οι ίδιοι πλούσιοι γράφοντας ή προβάλλοντας ψεύδη και λοιπές αθλιότητες, επειδή το όνομά μου και η ιδιότητά μου πουλούσε εκείνο το διάστημα.

 

Έχουν πει κατά καιρούς τόσα πολλά που δεν με ενδιαφέρει πλέον.

 

Τώρα ας τα αποδείξουν ενώπιον της Δικαιοσύνης η οποία έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

 

-Στις 30 Μαρτίου επαναλαμβάνεται η δίκη του παραδικαστικού. Έχετε "κρυφά χαρτιά";

 

Δεν φοβούμαι να αντιμετωπίσω χαλκευμένες και κίβδηλες στο σύνολό τους κατηγορίες που μου απεδόθησαν κάτω από το κράτος της σκοπιμότητας και των ιδιοτελών συμφερόντων, ώστε να χρειασθώ να έχω <κρυφά  χαρτιά> για να πείσω τους δικαστές που θα με κρίνουν.

 

Προσδοκώ και αναμένω όσο κανείς την ημέρα της δίκης για να αποδειχθεί η αλήθεια, γι΄ αυτό και δεν χρειάζομαι τίποτα γιατί έχω την ίδια την αλήθεια.

 

Τότε που θα αποφασίσει το Δικαστήριο θα είναι η ώρα εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων.

 

-Υπάρχουν μέλη του παραδικαστικού που δεν έχουν διωχθεί;

 

Ρωτήστε τον κύριο Σανιδά όσο είναι νωρίς, γιατί σε τρεις μήνες από τώρα θα αναπαύεται στο εξοχικό του στο Πόρτο Γερμενό...

 

-Με πολιτικά πρόσωπα είχατε σχέσεις;

 

Με κανένα απολύτως. Δηλώνω κάθετα ανένταχτος. Είμαι Κληρικός.

 

-Την άποψη σας για τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ιωάννη Σίδερη που ερευνούσε την υπόθεση των επίορκων δικαστών, την έχετε δημοσιοποιήσει και στη μήνυση που καταθέσατε σε βάρος του. Είχατε ζητήσει και την εξαίρεσή του από την υπόθεση για μεροληψία. Συνεχίζετε να έχετε την ίδια γνώμη;

 

Για ότι κακό και φαύλο έπραξε σε βάρος μου τον παραδίδω στη δικαιοκρισία του Αγίου Θεού, από τη κρίση του Οποίου ουδείς θα παραλειφθεί.

 

Να γνωρίζει όμως ότι έως τας δυσμάς του επιγείου βίου του θα τον κατατρέχει η δικαία αγανάκτησή μου.

 

Κι αυτός ξέρει κάλιον παντός ετέρου αν σε σχέση με το πρόσωπό μου έπραξε το καθήκον του σύμφωνα με τις επιταγές της συνειδήσεώς του... Ο συγκεκριμένος καλοβολεύτηκε πίσω από μια μακρόχρονη ανακριτική διαδικασία για μία υπόθεση που στο τέλος θα ξεφουσκώσει σαν μπαλόνι, την οποία εσκεμμένως αποστέρησε απροκάλυπτα με δόλιο και σκανδαλώδη τρόπο από τις εγγυήσεις της αμεροληψίας, της διαφάνειας και σε πρόδηλο σφαγιασμό της νομιμότητας.

 

Οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο που με δικαίωσαν και καταδίκασαν την Ελλάδα για πολλαπλές παραβιάσεις της Σύμβασης αποδεικνύουν τα όσα υποστηρίζω.

 

Χάριν σκοπιμοτήτων και της προσωπικής του μωροφιλοδοξίας διόγκωσε υπέρμετρα τα κατηγορητήρια με ανύπαρκτα και ανεπέρειστα στο ποινικό κώδικα αδικήματα με φανταστικές κατηγορίες.

 

Αύτη η ποιότητα της Ανακριτικής έρευνάς του, άγνωστοι δράστες και άγνωστες υποθέσεις!!!

 

Ιδού, ποιες κατηγορίες εξυφάνθηκαν  και κρατήθηκε στις φυλακές εις Αρχιμανδρίτης!

 

Αγνόησε εκ προθέσεως ουσιώδεις μάρτυρες που θα συνέδραμαν καταλυτικά στην αποκάλυψη της αλήθειας και έσυρε ως κατηγορουμένους πλειάδα δικαστών και πολιτών πλείστοι των οποίων απηλλάγησαν με το πρόσφατο βούλευμα  από τις χαλκευμένες κατηγορίες του.

 

Αυτό ήταν προφανώς το αντικείμενο της πολύκροτης έρευνάς του σε σχέση με την ανωτέρω.

 

Τελείως δε συμπτωματικά μετά από λίγες ημέρες καλοβολεύτηκε  και η κόρη του στη Βουλή των Ελλήνων <εις υγείαν των κορόϊδων> και της ακάθαρτης κάθαρσης.

 

Και μόνο το γεγονός αυτό αρκεί για να εξάγει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

 

-Θα ζητήσετε να κληθεί στη δίκη ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος;

 

Είναι ήδη μάρτυς του κατηγορητηρίου, η παρουσία του είναι υποχρεωτική και θα χαρώ πολύ να ακούσω επιτέλους τι έχει να μας πεί.

 

Ελπίζω ότι θα προσέλθει με παρρησία.

 

-Με τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς τι έχει γίνει. Είχε γραφτεί ότι όταν άνοιξαν βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

 

Η φαυλότητα του φανταστικού κατηγορητηρίου που συνέταξε ο κ. Σίδερης, εστιάζεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι, άγνωστοι καταθέτες κατέθεσαν χρήματα στους τραπεζικούς μου λογ/μούς προκειμένου να ευνοηθούν σε απροσδιόριστες υποθέσεις τους που δίκαζε η Αντωνία Ηλία.

 

Άγνωστοι λοιπόν καταθέτες και άγνωστες υποθέσεις, που όμως ήταν γνωστό ότι τις δίκαζε η Αντωνία Ηλία!!!

 

Καλούμαι, δηλαδή, με λίγα λόγια να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, όταν σαφώς προκύπτει ότι οι μόνοι καταθέτες στους τραπεζικούς μου λογ/μούς είναι οι δύο αδελφές μου, η μητέρα μου κι εγώ.

 

Εγώ βέβαια, για τους Ανακριτές που μου απήγγειλαν αυτές τις άθλιες κατηγορίες, δεν ήμουν ο σκιρτοπόδης και εύπυχης γιος του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου που από τα 18 του χρόνια, όπως δήλωσε ο πατέρας του, έβγαζε διακόσιες χιλιάδες ευρώ το χρόνο, καθώς ήταν το εξυπνότερο παιδί της Ελλάδος, λόγος προφανώς για τον οποίο και δεν ασκήθηκε δίωξη εναντίον του από τον πανέντιμο κ. Σανιδά!

 

-Ποιά είναι η αλήθεια για τα ταξίδια αναψυχής των δικαστών τους οποίους συνοδεύατε;

 

Αυτές τις αθλιότητες τις εξεμέσησε με έκδηλη ανευθυνότητα και αμετροέπεια ο Αλέξης Κούγιας σε τηλεοπτικές και γραπτές συνεντεύξεις του για τις οποίες τον έχω μηνύσει, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του και τρεις Αγωγές, καθώς επίσης και ισάριθμες πειθαρχικές αναφορές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

 

-Το ταξίδι 48 δικαστών στην Αλεξάνδρεια για την ενθρόνιση του Πατριάρχη είναι γεγονός ότι έγινε. Είχατε εμπλοκή; Ποιός τελικά είχε πληρώσει τα έξοδα;

 

Σας παραπέμπω στην αμετάκλητη κρίση του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αποφαίνεται για το θέμα αυτό και κρίνει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος μου καθώς και σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

 

-Με τον Απόστολο Bαβύλη γνωριζόσασταν;

 

Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Τον γνώρισα για πρώτη φορά από την ενασχόλησή του ως προσωρινά κρατούμενο στην Εκκλησία των φυλακών.

 

Ήταν ένας βαθύτατα θρησκευόμενος άνθρωπος. Η περίπτωσή του απέδειξε ότι η στημένη από κάποιους «βαβυλιάδα» ήταν φούσκα ολκής.

 

Η πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Κ. Μπαξεβάνη ανέδειξε τις ανύπαρκτες διαστάσεις του όλου θέματος.

 

Κάπως έτσι, όμως, λειτουργεί η Ελλάδα μας. Δημόσια διαπόμπευση πρώτα και μετά…αέρας κοπανιστός!!!

 

-Η περιβόητη "κάθαρση" στην εκκλησία πιστεύετε ότι έγινε; Ή ήταν απλώς ένα σύνθημα;

 

Δράττομαι της ευκαιρίας από την πρόσφατη επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου σχετικά με το πρόσωπό μου που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας τον οποίο και σας προτρέπω να ερωτήσετε καθώς έχει τον πρώτο λόγο σε όλα.

 

-Εσείς γιατί δεν πάτε να υπηρετήσετε σε κάποιο μοναστήρι αλλά θέλετε θέση σε ενορία;

 

Κάνω αυτό που επιτάσσει το καθήκον μου και η συνείδησή μου εδώ και 25 χρόνια.

 

Άλλωστε δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από αυτό που προσφέρουν περισσότερο από 1.500 άγαμοι Κληρικοί σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κάποιο μοναστήρι, αλλά διακονούν την Εκκλησία μας και τον συνάνθρωπο στην κοινωνία μέσα από τις ενορίες.

 

-Πιστεύετε ότι τελικά ζημιώσατε την Εκκλησία;

 

Αυτό θα το κρίνει η ίδια η Εκκλησία μας μετά από τις αμετάκλητες κρίσεις της δικαιοσύνης.

 

Οι πρόσφατες όμως Αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου στο Στρασβούργο που δικαίωσαν πλήρως τις θέσεις μου και καταδίκασαν την Ελλάδα, οι υπό εκδίκαση άλλες 8 προσφυγές μου στο ίδιο Δικαστήριο και οι μέχρι τώρα 6 αμετάκλητες κρίσεις της Δικαιοσύνης περί την αθωότητά μου σε ότι κατηγορήθηκα, πρέπει να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι δεν ζημίωσε ο Γιοσάκης την Εκκλησία που υπηρετεί εύορκα επί 25 χρόνια, αλλά κάποιοι άδραξαν της ευκαιρίας της εμπλοκής του ονόματος του Γιοσάκη για να ζημιώσουν την Εκκλησία.

 

-Σήμερα διατηρείτε φιλικές σχέσεις με δικαστές;

 

Εξακολουθώ να έχω σχέσεις με όλους αυτούς που με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν από την πρώτη μέρα κιόλας της άδικης ταλαιπωρίας μου.

 

Αν μέσα σ'  αυτούς τους πολλούς επώνυμους και ανώνυμους υπάρχουν και δικαστές είναι τιμή μου που εξακολουθούν να με εμπιστεύονται και ασφαλώς δεν θα τους κατονομάσω για να μη γίνουν και αυτή βορά της ανεύθυνης παραπληροφόρησης.

 

Κάποιοι πίστεψαν ότι η μακρά διάρκεια της προσωρινής μου κράτησης θα με αναγκάσει να <σπάσω>, νομίζοντας ότι είχαν να κάνουν με οποιονδήποτε "εφιάλτη" που θα κατέδιδε τους φίλους του στοχεύοντας στη καλυτέρευση της θέσης του. Η στάση μου και η αντοχή μου τους απογοήτευσε πλήρως.

 

-Από εδώ και πέρα πώς σκοπεύετε να ζήσετε, τώρα που δεν θα έχετε το μισθό του εφημέριου;

 

Έχω την ελπίδα μου στον Θεό. Θα μεριμνήσει και για μένα καθώς και για την προστατευόμενη από εμέ χήρα μητέρα μου, της οποίας η δίκαιη αγανάκτηση θα κατατρέχει μέχρι τη δύση της ζωής τους όλους αυτούς τους… από μηχανής διαβόλους που κατεργάστηκαν εν κρυπτώ και παραβύστω την εξόντωσή μου.

 

Βλέπετε ότι με την αισχρή αυτή πράξη τους να με καταδικάσουν σε ένδεια δεν πιστεύουν ούτε στα λάχανα.

 

Ευχαριστώ, όμως, τους διώκτες μου θερμώς, γιατί με τις πράξεις τους, μου χάρισαν την πολυπόθητη εκείνη ευκαιρία να πολλαπλασιάσω την πίστη μου σε Εκείνον, ο

Οποίος προστατεύει και κατευθύνει την ζωή μου, πειθόμενος στα λόγια του μεγάλου αγίου πατέρα της Ρωσσικής  γης Αντωνίου της Όπτινα,  που αναφέρει:

 

«Δεν υπάρχει ούτε ένας δίκαιος άνθρωπος, όσο τέλειος και αγνός κι αν ήταν, που να' ζησε τη ζωή του χωρίς να δοκιμάσει θλίψεις και βάσανα.

 

Όποτε πονέσουμε πολύ δεν πρέπει να ξεχνάμε την μεγάλη τιμή που μας κάνει ο Κύριος να συμμεριστούμε το ακάνθινο στεφάνι Του»!

 

-Τι ετοιμάζετε για το μέλλον. Ποια είναι τα σχέδια σας;

 

Δέχθηκα όσο κανένας τους τρομακτικούς κεραυνούς τους εκπορευομένους εκ των σκοτεινών νεφών της ανθρώπινης μικρότητας και καχεξίας, όμως είναι αλήθεια ότι σε κάθε περίπτωση δέχθηκα και τις ζωογόνες και ευεργετικές θωπείες της ακτινοβολούσης αλήθειας, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες αμετάκλητες μέχρι τώρα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και της Ελληνικής Δικαιοσύνης στη πλειονότητα των λειτουργών της οποίας τρέφω απεριόριστο σεβασμό και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, κάτι ασφαλώς που αναμένω με τη βοήθεια του Θεού να συμβεί και στη εκκρεμούσα υπόθεση.

 

Η μάχη που θα δώσω στο δικαστήριο στις 30 Μαρτίου για να αποδείξω την αθωότητά μου και η πλήρης αποκατάστασή μου στην εκκλησιαστική ζωή αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και καθήκον μου. Όλα τα άλλα θα έλθουν από μόνα τους.

 

-Ποιοί νομίζετε ότι  " φοβούνται τον Γιοσάκη";

 

Όλοι αυτοί που βάναυσα και αλόγιστα τον αδίκησαν, τον καταδίκασαν και χάλκευσαν κατηγορίες και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου του και της ιερατικής του ιδιότητας, εξυπηρετώντας ιδιοτελείς και άλλες σκοπιμότητες, καθώς και όλοι αυτοί που τον πούλησαν αντί πινακίου φακής, νομίζοντας ότι ξόφλησε όταν προφυλακίστηκε.

 

Είναι γνωστός ο ανίερος περί του προσώπου μου δημοσιογραφικός θόρυβος όλη αυτή τη περίοδο με τη συνδρομή μάλιστα ανωτάτων δικαστικών λειτουργών και την ερεβώδη και αδιαφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις ανακριτικές αρχές.

 

Κάποιοι προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε εξαντλητικά βασανιστικές περιπέτειες τις οποίες ως Κληρικός αντιμετώπισα με μεγάλη καρτερία, υποδειγματική υπομονή και πάντοτε προσβλέπων στο έλεος του Θεού ο  Οποίος <τα ασθενεί θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί>.
Εμφανίσεις: 52242
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!