Σε διαθεσιμότητα ο ιερέας που συνελήφθη στη Στυλίδα

ImageΣε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ιερέας, που φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει 20χρονο με διανοητικά προβλήματα σε ερημικό τόπο στη Στυλίδα Φθιώτιδος,

ο οποίος λειτουργούσε σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης «ο εν λόγω ρασοφόρος είναι ιερομόναχος και δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αλλά είχε προσωρινώς διορισθεί, κατόπιν αιτήσεως του, σε μια μικρή ενορία της Θεσσαλονίκης «άχρι καιρού».

 

Επίσης, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης τονίζει πως «κατόπιν του δημιουργηθέντος ηθικού ζητήματος, ο ιερομόναχος τίθεται σε διαθεσιμότητα και ήδη κινείται η προβλεπόμενη διαδικασία απολύσεως από την προσωρινή εφημεριακή του θέση, και επομένως υποχρεούται να επιστρέψει στην Μονής της μετανοίας του».

 

Να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω ιερομόναχος συνελήφθη από την Αστυνομία στο ξενοδοχείο όπου διέμενε για ολιγοήμερες διακοπές, μετά από καταγγελίες 20χρονου, ομολογώντας ότι οδήγησε τον νεαρό σε ερημική περιοχή και επιχείρησε να ικανοποιήσει της ανώμαλες ορέξεις του.

 

Τέλος, ο εισαγγελέας Λαμίας άσκησε δίωξη εις βάρος του, για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος, και τον παρέπεμψε αύριο να απολογηθεί στον ανακριτή.

 

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης:

 

Σχετικώς με τα όσα πληροφορηθήκαμε, σήμερα, από τα ΜΜΕ για παράπτωμα ρασοφόρου κληρικού στη Στυλίδα του νομού Φθιώτιδος, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τα εξής:

 

1 . Ο εν λόγω ρασοφόρος, καταγόμενος εξ άλλης περιοχής είναι ιερομόναχος, δεν ανήκει σε Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, και είχε προσωρινώς διορισθεί, κατόπιν αιτήσεως του, σε μικρή ενορία της Θεσσαλονίκης «άχρι καιρού».

 

2 . Κατόπιν του δημιουργηθέντος, υπαιτιότητι του, ηθικού ζητήματος, τίθεται σε διαθεσιμότητα και ήδη κινείται η προβλεπόμενη διαδικασία απολύσεως από της προσωρινής εφημεριακής θέσεως του, και επομένως υποχρεούται να επιστρέψει στην Μονής της μετανοίας του».

 

3 .  Η αρμοδιότητα για την διενέργεια της υπό του Νόμου 5383/1932 «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων» προβλεπομένης διαδικασίας ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη εντός της περιοχής της οποίας φέρεται ότι διέπραξε ηθικό παράπτωμα.
Εμφανίσεις: 65217
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!