Η εορτή του Αγίου Θεωνά στην Ι.Μ. Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

theonas-1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε φέτος το Σάββατο της Διακαινησίμου η μνήμη του τοπικού Αγίου Θεωνά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ειδικότερα στο χώρο που ασκήτεψε ο Όσιος.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ανάληψη Θέρμου, όπου διετέλεσε ηγούμενος ο Άγιος Θεωνάς.
Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς αναφέρθηκε στην συγκινητική διδακτική ζωή, άσκηση και πολιτεία του Αγίου Θεωνά, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του ως πνευματικού, ως ασκητού, ως ποιμένος.
«Η υπακοή του», είπε «στον πνευματικό Άγιο Νεομάρτυρα όσιο Ιάκωβο ήταν παραδειγματική και εδίδασκε όλους...»

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Κοσμά, καθιερώθηκε η μνήμη του Αγίου Θεωνά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, να εορτάζεται πάντα το Σάββατο της Διακαινησίμου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ανάληψη Θέρμου.

aitolias-2

aitolias-4

aitolias-5

aitolias-6

aitolias-7

theonas-2

theonas-3

theonas-4

theonas-5

theonas-6

aitolias-1

Εμφανίσεις: 16699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!