Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου (ΦΩΤΟ)

33

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Τον προστάτη του Άγιο Νεόφυτο αλλά και τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή τίμησε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος εορτάσε τα ονομαστήριά του στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής, συνεχίζοντας την παράδοση για την ημέρα αυτή του Προκατόχου του μακαριστού Πατριάρχη Μαξίμου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης, συμπαραστατούμενος από Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο Πατριάρχης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας απευθυνόμενος προς τους Ιεράρχες, τον κλήρο και τον λαό του Θεού, μεταξύ άλλων τόνισε: "Σας ευχαριστώ όλους, που προσευχηθήκατε σήμερα για τον Άγιο Νεόφυτο του οποίου το όνομα φέρω."

"Επίσης θα ήθελα να σα ευχαριστήσω του Αρχιερείς που τελέσαμε σήμερα κοινή Θεία Λειτουργία, εκφράζοντας έτσι την ελπίδα, την αγάπη για τον Χριστό αλλά και την ενότητα της πίστεως", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ ο οποίος χαρακτήρισε τον Πατριάρχη "ενοποιητή του Έθνους".

Τέλος ο Πατριάρχης Νεόφυτος στην αίθουσα του κτιρίου της Ι.Μ. Σόφιας δέχθηκε τις ευχές από κλήρο και λαό.

image 1

image 2

image 3

image 4

image 5

image 6

image 7

image 8

image 9

image 11

image 12

image 13

image 14

image 15

image 16

image 17

image 18

image 19

image 20

image 21

image 22

image 23

image 24

image 25

image 26

image 27

image 28

image 29

image 30

Εμφανίσεις: 53551
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!