Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με την Υπουργό Τουρισμού

boulga

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Με την Υπουργό Τουρισμού κα Νικολίνα Αντζέλκοβα συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, και στελέχοι του Υπουργείου Τουρισμού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν τις δυνατότητες προώθησης τουρισμού των ιερών τόπων, ναών, μοναστηριών και ιερών κειμηλίων.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας ο προσκυνηματικός τουρισμός δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς στη χώρα.

"Ελπίζουμε στην στήριξη σας, ώστε να αναπτυχθεί ο προσκυνηματικός τουρισμός στην Βουλγαρίας" ανέφερε μεταξύ άλλών η Υπουργούς Τουρισμού.

Επίσης η Υπουργός ανέφερε ότι την Βουλγαρία επισκέπτονται πολλοί ρώσοι προσκυνητές, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει βρει μια φόρμουλα όπου διευκολύνει τις διαδικασίες.

Τέλος και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες προσέλκυσης προσκυνητών, αλλά και να δημιουργηθεί ένας καταλόγος με τα σημαντικότερα ορθόδοξα μνημεία.

Εμφανίσεις: 29443
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!