Βουλγαρίας σε Μόσχας: ''Ζούμε επικίνδυνες μέρες και απαιτείται ενότητα''

boulgarias mosxas

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επίσημη επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, πραγματοποιεί από σήμερα, Παρασκευή 23 Μαϊου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας αφίχθη στη Μόσχα, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βιδινίου Δομετιανό, τον Μητροπολίτη Λόβετς Γαβριήλ, τον Μητροπολίτη Βάρνας κ. Ιωάννη, τον Μητροπολίτη Ρούσε Ναούμ, καθώς και κληρικού και λαϊκούς του Πατριαρχείου.

Τον Πατριάρχη Βουλγαρίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Βνούκοβο ο Μητροπολίτης Κρουτίσης Ιουβενάλιος, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας και ο Επίσκοπος Αναστάσεως Σάββας.

Στη συνέχεια τον Πατριάρχη Νεόφυτο υποδέχθηκε στην Πατριαρχική κατοικία ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, όπου εκεί στο παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων τελέστηκε δοξολογία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, χαιρετίζοντας τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία που υπάρχει από τα παλιά.

"Η συμμετοχή σας, στους εορτασμούς για τα 1025 χρόνια από το βάπτισμα των Ρως, δείχνει τους αδελφικούς δεσμούς πάνω από χίλια χρόνια μεταξύ των δύο εκκλησιών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που ενώνουν την Ρωσία με την Βουλγαρία, καθώς και στους Ρώσους στρατιώτες που θυσίασαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της χώρας από τον οθωμανικό ζυγό.

Επίσης ο κ. Κύριλλος έδωσε μεγάλη σημασία στους ρώσους προσκυνητές που επισκέπτονται την Βουλγαρίας, αλλά και στους βούλγαρους που επισκέπτονται τα ιερά της Ρωσίας.

"Κατά την διάρκεια της επίσκεψή σας, θα λάβετε μέρος στους εορτασμούς για την Ημέρα των Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού, ενώ θα προσευχηθούμε από κοινού για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Ελπίζω το πρόγραμμα να μην κουράσει την Αγιότητά σας, αλλά να είναι μια ευκαιρία πνευματικής ανάτασης", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ανέφερε ότι "στις μέρες μας, η Εκκλησία συνεχίζει να βιώνει το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου."

"Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να δω προσωπικά εσάς, τους Ιεράρχες και τον ευσεβή λαό της Ρωσίας, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις για τους ισχυρούς πνευματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των χωρών μας", υπογράμμισε ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επίσκεψη θα αποτελέσει μια νέα σελίδα στις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών, και θα δοθεί η κοινή μαρτυρία ενώπιον Θεού και λαού.

"Ζούμε επικίνδυνες μέρες, και ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες προκλήσεις, γι' αυτό γίνεται μεγαλύτερη η ανάγκη για ενότητα και ομόνοια, για την επίλυση των προβλημάτων της εποχής μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ανέφερε ότι "χρειάζεται όσο ποτέ ο επίκαιρος λόγος του Ευαγγελίου του Χριστού."

boulgarias

boulgarias2

boulgarias3

boulgarias5

Εμφανίσεις: 86601
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!