Εορτή των εγκαινίων του Ναού της Αναστάσεως (ΒΙΝΤΕΟ)

eorti-egkainion-1

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη των Εγκαινίων του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.

Τα Εγκαίνια του Ναού της Αναστάσεως έλαβον χώραν το έτος 336 μ.Χ., άμα τη αποπερατώσει της ανεγέρσεως αυτού τη προστάξει του μεγάλου αυτοκράτορος αγίου Κωνσταντίνου προς τους Επισκόπους, οι οποίοι είχον συναχθή δια Συνόδου εις Τύρον της Σιδώνος.

Συμμορφούμενοι οι Επίσκοποι ούτοι προς την αυτοκρατορικήν διαταγήν, προσήλθον εις Ιεροσόλυμα και ετέλεσαν την λαμπράν τελετήν των Εγκαινίων, προεξάρχοντος του τοπικού Επισκόπου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων Μακαρίου.

Κατά την ημέραν ταύτην υψώθη ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου δια να ίδουν τούτον τα συγκεντρωθέντα πλήθη και εκ του μακρόθεν, ότε και ανεφώνησαν πολλάκις το «Κύριε ελέησον».

Το γεγονός τούτο καθιερώθη να εορτάζηται υπο της Εκκλησίας την επομένην ημέραν, ήτοι την 14ην Σεπτεμβρίου.

Δια την εορτήν του γεγονότος τούτου ετελέσθη θεία Λειτουργία εις τον Ναόν της Αναστάσεως προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους.

Η ακολουθία αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πατριαρχείου.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν η Αρχιερατική Συνοδεία υπέβαλε τα σέβη αυτής εις τον Μακαριώτατον εν τω Πατριαρχείω.

eorti-egkainion-2

eorti-egkainion-3

eorti-egkainion-4

Εμφανίσεις: 51910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!