Στα Ιεροσόλυμα με προσκυνητές ο Μητροπολίτης Ξάνθης

ierosolima-xanthos

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων μαζί με συνολικά 40 προσκυνητές για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού.

Ο Μητροπολίτης αναχώρησε για τους Άγιους Τόπους αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη Θράκη, ενώ αναμένεται να επιστρέψει μαζί με τους προσκυνητές την ερχόμενη Δευτέρα.

Μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα από τα Ιεροσόλυμα ο κ. Παντελεήμων τόνισε πως "μεταφέρω τις ευλογίες των Αγίων Τόπων προς όλους σας και προς όλο τον λαό μας. Από τα μεσάνυχτα αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και τον συνοδεύσαμε μέχρι τα σύνορα, βρέθηκα στα Ιεροσόλυμα μαζί με μια ομάδα 40 προσκυνητών για να γιορτάσουμε το Σάββατο τη γιορτή της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού με το παλαιό ημερολόγιο, εορτή κατά την οποία υψώνεται το μεγαλύτερο τεμάχιο του τίμιου ξύλου".

Η Ύψωση του Τίμιου Σταυρού γιορτάζεται κάθε χρόνο στα Ιεροσόλυμα με το παλαιό ημερολόγιο από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που αποτελεί «πρεσβυγενές» πατριαρχείο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Ιστορικά, ανάγει την ύπαρξή του στην αρχαιότερη χριστιανική Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, η οποία ιδρύθηκε εκεί αμέσως μετά τη σταύρωση και την ανάσταση του Ιησού Χριστού το έτος 33 μ.Χ.

"Πριν από λίγα λεπτά επισκέφθηκα το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Σάββα όπου ηγούμενος είναι ο Πάτερ Ευδόκιμος από το Μυρωδάτο Ξάνθης, που απολαμβάνει του σεβασμού και της αγάπης όλης της αδελφότητας εδώ με την υποδειγματική του παρουσία" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον λαό της Ξάνθης για την υποδοχή που επιφύλαξε στον Πατριάρχη το απόγευμα της Τρίτης αλλά και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

"Πήραμε πολλά από την επίσκεψή του και μάλιστα σε μια περίοδο δύσκολη που περνάει ο λαός και έχει ανάγκη το φρόνημά του να τονωθεί και αυτό το είδαμε και στην Κεντρική Πλατεία αλλά και στο Αμφιθέατρο" πρόσθεσε ο ίδιος.

Εμφανίσεις: 49709
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!