Δεν θα επισκεφθεί την Φινλανδία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ekumeeninen Patriarkaatt

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Δεν θα παραστεί τελικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην τελετή έναρξης του Ορθοδόξου Εκκλησιαστικού Μουσείου της Εκκλησίας της Φινλανδίας, το οποίο στις 24 Απριλίου ανοίγει τις πόρτες του.

Να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε πρόσφατη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Λέοντα στο Φανάρι, φέρεται να είχε αποδεχθεί την πρόσκληση κάτι που τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι στην τελετή έναρξης τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο ανακαινίστηκε τον Ιούλιο του 2013, με μόνιμη έκθεση την χιλιετία της βυζαντινής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καρελίας και τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής στο πέρασμα των αιώνων.

Το μουσείο της Εκκλησίας της Φινλανδίας είναι εθνικού και διεθνούς επιπέδου με σημαντική Ορθόδοξη και πολιτιστική κληρονομιά, το οποίο ιδρύθηκε τον 1957 συνεχίζοντας το έργο της Μονής Βαλαάμ το οποίο είχε τέτοιες δραστηριότητες από το 1911.

Εμφανίσεις: 45887
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!