Πρόεδρος Δημοκρατίας: ''Το Φανάρι είναι φανάρι του πνεύματος''

prokopis-paulopoulos-serres

Τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη ως πρεσβευτή «σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες, μέσα στην Ευρώπη, να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του για τις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας» εξήρε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επιφώνησή του στο επίσημο γεύμα που δόθηκε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών.

«Παναγιότατε, νομίζω ότι από τα βλέμματα των ανθρώπων μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα, αντιληφθήκατε κάτι που δεν χρειάζεται να τονίσω περισσότερο. Πρώτα από όλα τη χαρά των ανθρώπων για την παρουσία σας εδώ, τη χαρά η οποία εκφράζει και την μεγάλη ελπίδα που τρέφουμε μέσα από την παρουσία σας και το έργο σας. Και ύστερα μην ξεχνάτε ποτέ αυτό, ως Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας και με τον ρόλο τον οποίο έχετε αναλάβει και τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχετε αναδείξει, είστε για μας, για την Ελλάδα, αυτή την κρίσιμη ώρα, ένας Πρεσβευτής σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες, μέσα στην Ευρώπη, να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του για τις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας», ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο.

«Γνωρίζουμε Παναγιότατε ποιες είναι οι δυνατότητές σας, τις έχουμε ανάγκη και την προσευχή σας και την προσωπικότητά σας» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε αυτό το μεγάλο έργο το οποίο ήδη επιτελείτε. Και να θυμάστε το Φανάρι δεν είναι μόνο φανάρι της Ορθοδοξίας. Είναι φανάρι του πνεύματος σε παγκόσμια κλίμακα σήμερα, κι αυτό χάρη στη δική σας προσωπικότητα και χάρη στις δικές σας πρωτοβουλίες. Να σας έχει ο Θέος καλά και να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας και την τιμή που μας κάνατε».

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε τις ευχές του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ του ευχήθηκε πλήρη επιτυχία στη διεξαγωγή των καθηκόντων του «κατά τους καιρούς αυτούς της παγκοσμίας ακαταστασίας και περιθωριοποίησης των πνευματικών αξιών και ηθικών αξιών» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας τη σύντομη ομιλία ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «η προεδρική του θητεία και η αγάπη του για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, να στεφανώσει με επιτυχία την πολιτική σταδιοδρομία του.

«Προσευχόμαστε η σοφία, η σύνεση και η χάρις του Θεού να σας διαφωτίζει και να σας κατευθύνει σε κάθε καλά έργα για τον ευλογημένο ελληνικό λαό» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος , σε ένδειξη τιμής, σεβασμού και ευχαριστιών, χάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την εικόνα της Θεομήτορος της Πονολύτριας, ενώ και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του σήμερα στις Σέρρες, του χάρισε την εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Εμφανίσεις: 23684
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!