Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών (ΦΩΤΟ)

serres.trapeza-6

Σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εγκαινίασε την αποκαταστημένη Τράπεζα της ιστορικής Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, η οποία είχε καταστραφεί κατά την πυρκαγιά του 2010.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονος, που εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, Αρχιερείς, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με εκδηλώσεις σεβασμού, αγάπης και τιμής η Ηγούμενη της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Φεβρωνία και του προσέφερε ως δώρο την εικόνα του Αγίου Ιωάννου.

Στη σύντομη ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς του Πατριαρχείου και της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου και στον πρώτο μετά την Άλωση Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γεννάδιο, ο οποίος, τα τελευταία έτη της ζωής του έζησε στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου και τάφηκε σε αυτή, ενώ εξέφρασε τη χαρά που αισθάνεται όταν επισκέπτεται Ιερές Μονές με συγκροτημένες Μοναστικές Αδελφότητες.

Κατά τη δοξολογική δέηση που τελέστηκε, ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα της επιστροφής των κλαπέντων εκκλησιαστικών θησαυρών, σε κειμήλια και χειρόγραφα της Ιεράς Μονής, προ πολλών δεκαετιών από τους κατακτητές της χώρας κατά τη διάρκεια του Α΄ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται, για την πλήρη αποκατάσταση και την ανακαίνιση της δυτικής πλευράς της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου μετά το ολοκαύτωμα που έζησε πριν από πέντε χρόνια.

Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα παραστεί στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, ενώ θα χοροστατήσει στο Μέγα Πατριαρχικό Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα Σερρών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

serres.trapeza-1

serres.trapeza-2

serres.trapeza-3

serres.trapeza-4

serres.trapeza-5

Εμφανίσεις: 28548
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!