Περγάμου Ιωάννης: ''Σταματήστε τις διαρροές στα ΜΜΕ''

0ziiz

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Να σταματήσουν τις "διαρροές" σε δημοσιογράφους και να μην επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών ζήτησε ο προεδρεύων της ειδικής διορθόδοξης επιτροπής που έχει συσταθεί για την προπαρασκευή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης ζήτησε κατά τη διάρκεια της Γ' συνεδρίας της επιτροπής στο Σαμπεζύ της Γενεύης από όλα τα μέλη της, να μην μιλούν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα όσα θέματα τίθενται επί τάπητος.

Αφορμή για την "απαγόρευση" αποτέλεσε η είδηση που ήθελε την προπαρασκευαστική επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρία της να ζητά την κατάθεση τροπολογίας με την οποία η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα εκφράζει την αλληλεγγύη της στις "σεξουαλικές μειονότητες", δηλαδή τα άτομα που υφίστανται διώξεις για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με τον καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος κοινωνικής θεολογίας κ. Θεόδωρο Γιάγκου δεν έγινε καμία νύξη για την ομοφυλοφιλία και δεν ήταν εντός ατζέντας.

Το θέμα προέκυψε τυχαία και υποστηρίχθηκε ότι η Εκκλησία δεν καταδικάζει τους ανθρώπους, δηλαδή τα δημιουργήματα του Θεού, αλλά την αμαρτία.

Εμφανίσεις: 110805
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!