Ανεχώρησε από τις Φιλιππίνες ο Οικουμενικός Πατριάρχης

fillipin-4

Επίσκεψη πραγματοποίησε η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος στις Φιλιππίνες στις 26 και 27 Φεβρουαρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τις Φιλιππίνες ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Γαλλίας κ. Francois Hollande και συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα, πού θα γίνει στο Παρίσι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Μουσείο στη Μανίλα, εκφώνησε βαρυσήμαντη ομιλία. Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρεκάθησε στο επίσημο δείπνο το οποίο παρέθεσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακουΐνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά το δείπνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Ορθοδόξους Κληρικούς και τις Μοναχές που βρίσκονται και διακονούν στις Φιλιππίνες.

Σημειώνουμε ότι οι Ορθόδοξες Κοινότητες καθώς και η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου στις Φιλιππίνες υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Απω Ανατολής.

Ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το ιεραποστολικό έργο στις Φιλιππίνες και ομίλησε κατάλληλα προς τους κληρικούς και τις Μοναχές.

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης ταξίδευσε μαζί με την Γαλλική Αντιπροσωπεία στην επαρχία της Σαμάρ, η οποία το Νοέμβριο του έτους 2013 χτυπήθηκε πολύ άσχημα από τον φονικό τυφώνα Γιολάντα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανεχώρησε από τις Φιλιππίνες το απόγευμα της Παρασκευής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την συνοδεία του υποδέχθηκαν στις Φιλιππίνες ο οικείος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκτάριος καί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ.Κωνσταντίνος.

fillipin-1

fillipin-5

fillipin-2

fillipin-3

fillipin-6

Εμφανίσεις: 89950
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!