Μετά από 51 χρόνια επισκέπτεται την Κέρκυρα Οικουμενικός Πατριάρχης

patr me Kerkyras

Ιστορική για το νησί επίσκεψη πραγματοποιεί από αύριο Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων για την μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος, το ιερό σκήνωμα του οποίου φυλάσσεται άφθαρτο στο αγιώνυμο Ιερό Προσκύνημα της πόλης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ το πρωί της Τετάρτης και ώρα 11.30. Θα τον υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και οι αρχές του τόπου, ενώ στη συνέχεια και ώρα 12 θα γίνει επίσημη υποδοχή στο κέντρο της πόλης, στο Πεντοφάναρο, με την συμμετοχή και των δημοτικών σχολείων, του ιερού κλήρου, των μοναχών και σύμφωνα με τον τρόπο της κερκυραϊκής παράδοσης, της φιλαρμονικής ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ.

Στο Λιστόν θα τον προσφωνήσει ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Νικολούζος, ενώ θα αντιφωνήσει ο Παναγιώτατος. Κατόπιν, στο Ιερό Προσκύνημα θα γίνει επίσημη δοξολογία, ενώ τον Παναγιώτατο θα προσφωνήσουν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Ο Παναγιώτατος θα μεταβεί στη συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, όπου θα προσκυνήσει το άφθαρτο λείψανο της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε ιερατική σύναξη στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ.

Θα επισκεφθεί στη συνέχεια τους τροφίμους του Ιδρύματος, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ και το μοναστήρι της Πλατυτέρας, όπου θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθεί με την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη Κέρκυρας από τον Δήμαρχο κ. Νικολούζο και το Δημοτικό Συμβούλιο και θα γίνει προς τιμήν του συναυλία από τις τρεις Φιλαρμονικές της πόλης (με σειρά εμφανίσεως) ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, Η ΠΑΛΑΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο και ώρα 8.30.

Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, χαιρετίζοντας την επίσκεψη, τόνισε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός που περιποιεί τιμή για την Κέρκυρα και προσκάλεσε τους Κερκυραίους να ανταποκριθούν λαμβάνοντας την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Εμφανίσεις: 51976
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!