Η επίσκεψη του Πάπα στη Τουρκία δείχνει σεβασμό στην Ορθοδοξία

Pope and Patriach

ROMFEA.GR | Το Σαββατοκύριακο ο Πάπας Φραγκίσκος θα είναι ο τέταρτος Ποντίφικας που επισκέπτεται την Τουρκία σε μια προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας.

"Η επίσκεψη του Πάπα θα είναι στα πλαίσια του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια" αναφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείου με δήλωσή του προς το Πρακτορείο Anadolu.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένας από τους κύριους σταθμούς του Πάπα Φραγκίσκου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί μετά την εκλογή του Πάπα το Βατικανό και τότε τον προσκάλεσε στο Φανάρι.

Το Πατριαρχείο σε δήλωσή του συμπληρώνει ότι "η επίσκεψη του Πάπα δείχνει σεβασμό προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μας".

"Η ενότητα όλων των Εκκλησιών είναι η ειλικρινή μας επιθυμία" συμπληρώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον περασμένο μήνα ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος προς τα Μέλη του Ιδρύματος Orientale Lumen Foundation in America, μεταξύ άλλων είχε εκφράσει την ελπίδα ότι όταν επισκεφθεί την Τουρκία "θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που ακόμη χωρίζουν καθολικούς και Ορθοδόξους".

«Η επίσκεψη του Επισκόπου Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η νέα συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με το πρόσωπό μου θα αποτελέσουν απτές ενδείξεις της βαθιάς σχέσης που ενώνει τις αποστολικές έδρες της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης και της βούλησης να ξεπεράσουμε, μέσα σε αγάπη και αλήθεια, τα εμπόδια που ακόμη μας χωρίζουν», είχε τονίσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Εμφανίσεις: 58128
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!