Συνάντηση Τζο Μπάιντεν με Οικουμενικό Πατριάρχη

fanari1

Η κατάσταση της χριστιανικής ορθοδόξου μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, η κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ήταν από τα βασικά θέματα των συνομιλιών του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την περίπου δίωρη συνάντησή τους, στο Φανάρι.

Πηγές του Πατριαρχείου ανέφεραν ότι ο κ. Μπαίντεν, προερχόμενος στην Τουρκία από την Ουκρανία, συζήτησε με τον κ. Βαρθολομαίο και την κατάσταση της ορθοδόξου εκκλησίας εκεί.

Τον Αμερικανό αξιωματούχο συνόδευε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Άγκυρα και συνεργάτες του, ενώ τον Πατριάρχη περιστοίχιζαν οι μητροπολίτες Προύσης Ελπιδοφόρος -επικεφαλής της Σχολής της Χάλκης- και Σηλυβρίας Μάξιμος, ο αρχιγραμματεας της Συνόδου Βαρθολομαίος, ο διάκονος Νήφων και ο αρχιδιάκονος του οικουμενικού θρόνου Ιωάννης Χρυσαυγής, καθηγητής της Θεολογικής Σχόλης της Αγίας Τριάδας Βοστόνης.

Ο κ. Μπάιντεν έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο λίγα λεπτά πριν τις 12.

Στην είσοδο του Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς και κληρικοί της πατριαρχικής αυλής.

Προσερχόμενος στο Πατριαρχείο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξήρε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη. «Αυτός είναι ο άνδρας, που πράττει αυτά τα οποία λέει» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα είχε δηλώσει πως η προσωπικότητα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον εντυπωσιάζει, όσο τον είχε εντυπωσιάσει εκείνη του Νέλσον Μαντέλα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ξεναγήθηκε από τον κ. Βαρθολομαίο.

Εμφανίσεις: 44456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!