Στην Ξάνθη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (ΦΩΤΟ)

0xanthi-2

ROMFEA.GR | Λαμπρή υποδοχής έτυχε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα της Τρίτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στην Θράκη.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη από το βήμα καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχη του Γένους στην Ξάνθη.

«Οι ομορφιές του τόπου μας, η πληθυσμιακή σύνθεση, η πολυπολιτισμικότητα οδηγούν στην αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων. Εμείς οι χριστιανοί είμαστε περήφανοι και τυχεροί γιατί απολαμβάνουμε της πατρικής φροντίδας, αγάπης και στοργής του αξιώτατου ιεράρχου Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος του οποίου είμεθα όλοι πνευματικά τέκνα, Είμεθα όμως παναγιότατε και δικά σας πνευματικά τέκνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

"Χαιρετίζουμε τον ευσεβή λαό της Ξάνθης, και τους πολιτικούς ηγέτες του τόπου" ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι "οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου όχι μόνο αποδίδουν τας νενομισμένας τιμάς εις την εκκλησιαστική ηγεσία αλλά και οι ίδιοι διατηρούν ακμαία την πίστη στον Θεό."

Τέλος ο Πατριάρχης του Γένους ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή, και τους απένειμε τις πατριαρχικές ευχές και ευλογίες, και ιδίαιτερα όπως ανέφερε στον Δήμαρχο να τον ενισχύει ο Θεός στην προκειμένη διακονία.

0xanthi-1

0xanthi-3

0xanthi-4

0xanthi-5

0xanthi-6

0xanthi-7

0xanthi-8

Εμφανίσεις: 118867
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!