Θεμελίωση νέων Κατασκηνώσεων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

katas-12

ΚΟΜΟΤΗΝΗ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Την θεμελίωση των νέων Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά από επιθυμία του Μητροπολίτη Μαρωνείας έθεσε τον εγκαινιαστικό θεμέλιο λίθο των κατασκηνώσεων και τέλεσε τον αγιασμό, παρουσία του Εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου και των Αρχών της περιοχής.

Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ανέφερε φανερά συγκινημένος ότι "στην σύγχρονη ψυχολογία παραδεχόμαστε, ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει όνειρα, επιθυμίες, φιλοδοξίες, τις οποίες προσπαθεί να ικανοποιήσει για να επιτύχεια την προσωπική του αυτάρκεια και πληρότητα."

"Η Εκκλησία μας μέσα στην πνευματικής της παιδαγωγία, αξιολογούσα τις προσωπικές φιλοδοξίες, τις ενθαρρύνει και τις επαινεί", πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μαρωνείας ανέφερε ότι "για ένα τέτοιο σπουδαίο συλλογικό επίτευγμα της τοπικής μας κοινωνίας και Εκκλησίας θέσατε προηγουμένως, τον εγκαινιαστικό θεμέλιο λίθο. Διότι με την ολοκλήρωση του έργου οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως φιλοδοξούμε να αποτελέσουν έναν ξεχωριστό πόλο έλξης, φυσικής και πνευματικής αναψυχής."

"Σε αυτά τα παιδιά, την ελπίδα του αύριο και μέριμα «του νυν και αεί» έναντι των οποίων διαρκώς οφείλουμε -ίσως και υπολειπόμεθα- προσφέρουμε αφειδώλευτα δια της αγαστής συνεργασίας, την οποία εξ αρχής συναντήσαμε στα πρόσωπα όλων των εμπλεκομένων με το μεγάλο έργο φορέων της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, ό,τι τους ανήκει: υγιείς διεξόδους σε καιρούς με πλεόνασμα αδιεξόδων", συμπλήρωσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Παντελεήμων.

Λόγω βροχής ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ανέγνωσε την ομιλία του, την μοίρασε όμως για να διαβαστεί από όλους.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικος Πατριάρχης μεταξύ άλλων τονίζει: “με την χάρη του Θεού αξιωθήκαμε να θέσουμε τον θεμέλιο λίθο των νέων κατασκηνώσεων, γεγονός το οποίο μας δίνει την αφορμή να εκφράσουμε την ολοκάρδια προς Κύριο ευχαριστία."

"Φυσικό και αυτονόητο είναι ο θεμέλιος λίθος για των χώρο των κατασκηνώσεων, στον οποίο θα βρίσκουν αναψυχή και πνευματικό ανεφοδιασμό οι νεαροί βλαστοί της Εκκλησίας, να τίθηται ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο οποίος κατά τον επίγειο βίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για την νεότητα", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης τόνισε: "Η χριστιανική κατασκήνωση παρέχει στην Εκκλησία ιδιαίτερες δυνατότητες παιδαγωγίας, διότι οι νέοι τελούν υπό επίβλεψη και χειραγωγία επί 24ωρου βάσεως."

"Επίσης στην χριστιανική κατασκήνωση προσφέρονται ευκαιρίες εποικοδομητικής ψυχαγωγίας, παραλλήλως προς την κατήχηση και διδασκαλία, έρχονται σε επαφή με τον λειτουργικό πλούτο της Εκκλησίας μας, ο οποίος αποτελεί μέγα κεφάλαιο πνευματικής τροφοδοσίας", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε: "Όθεν, με χρηστάς ελπίδας ότι η λειτουργία των ενταύθα κατασκηνώσεων θα αποδώσῃ πλουσίους καρπούς εις την πνευματική ανέλιξιν των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, κατακλείομεν την παρούσαν σύντομον προσλαλιάν, συγχαίροντες τὸν οικείον Μητροπολίτην, αγαπητὸν εν Χριστώ αδελφόν κύριον Παντελεήμονα, με τους εκλεκτούς συνεργάτας του, δια την πρωτοβουλίαν να αναλάβουν το έργον τούτο."

katas-1

katas-2

katas-3

katas-4

katas-5

katas-6

katas-7

katas-8

katas-9

katas-10

katas-11

katas-13

katas-14

katas-15

katas-17

katas-16

Εμφανίσεις: 79740
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!