Η Τελετή της Ινδίκτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

0indiktou-12

ROMFEA.GR | Συμφώνως προς την τάξη και την παράδοση της Πρωτοθρόνου Μεγάλης Εκκλησίας εορτάσθη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η εορτή της νέας Ινδικτιώνος καθώς και η Σύναξη προς τιμήν της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η Ιερά εικόνα φυλάσσεται εις τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου καθώς και η πρώτη ημέρα κάθε νέου Εκκλησιαστικού Έτους η οποία και είναι αφιερωμένη από τον Οικουμενικό Πατριαρχείο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Την Δευτέρα, 1ην Σεπτεμβρίου 2014, τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γέροντος Νικαίας κ. Κωνσταντίνου, Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Αμερικής κ. Δημητρίου, Σικάγου κ. Ιακώβου, Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου, Ελβετίας κ. Ιερεμίου, Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, Τρανουπόλεως κ. Γερμανού, Τορόντο κ. Σωτηρίου, Κρήτης κ. Ειρηναίου, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, Μιλήτου κ. Αποστόλου, Περγάμου κ. Ιωάννου, Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Σεβαστείας κ. Δημητρίου, Μυριοφύτου καί Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Σασίμων κ. Γενναδίου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Βελγίου κ. Αθηναγόρου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλοχίου, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, Σηλυβρίας κ. Μαξίμου καθώς και του Πανιερ. Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου. 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη από τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Σαμαρά, το Σεπτό Πατριαρχικό Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ημέρα προσευχής για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ολοκλήρου της κτίσεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Ινδίκτου κατά την διάρκεια της οποίας η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανέγνωσε την καθιερωμένη ευχή και η Πράξη της νέας Η’ Ινδικτιώνος, την οποία και εν συνεχεία υπέγραψε μαζί με τους υπόλοιπους Αρχιερείς που παρέστησαν κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

0indiktou-1

0indiktou-2

0indiktou-3

0indiktou-4

0indiktou-5

0indiktou-7

0indiktou-8

0indiktou-6

0indiktou-9

0indiktou-11

0indiktou-13

0indiktou-14

0indiktou-15

0indiktou-16

0indiktou-17

Εμφανίσεις: 91940
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!