Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Χαίρομαι που υποδέχομαι τον Ολυμπιακό''

marinakis

Μια ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού.

Με πρώτο τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, μέλη της Διοίκησης αλλά και παίκτες του συλλόγου μας βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και συνάντησαν από κοντά την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο.

Μαζί με τον κ. Μαρινάκη, το παρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσαν ο κ. Γιάννης Βρέντζος, ο Κριστιάν Καρεμπέ, οι ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ανδρέας Σάμαρης και ο Αντώνης Νικοπολίδης. Μαζί τους ήταν και ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, με τη σύζυγό του.

Η «ερυθρόλευκη» αντιπροσωπεία βρέθηκε στο Πατριαρχείο λίγο μετά τις 14:30 και πρώτα περιηγήθηκε στην Εκκλησία του Πατριαρχείου. Τους έγιναν γνωστά τα κειμήλια και τα ιερά λείψανα που υπάρχουν εκεί, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεριά, μέσα σε πνεύμα γαλήνης και κατάνυξης.

Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Σε μία από τις αίθουσες του Πατριαρχείου ο Σεβασμιότατος υποδέχθηκε τους επισκέπτες του και η χαρά του ήταν έκδηλη.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε από καρδιάς για τη σημαντική αυτή επίσκεψη του Ολυμπιακού μας, κατά την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη για το φιλικό με τη Φενερμπαχτσέ!

«Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να βρισκόμαστε εδώ. Πιστεύουμε και πιστεύουμε έντονα, με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μας. Γνωρίζουμε καλά τι εστί το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κάνετε τεράστιο έργο και σας ευχαριστούμε για αυτό. Θέλουμε και εμείς, μέσα από την ομάδα μας, να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Να συμβάλλουμε στο σπουδαίο σας έργο και να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Αποζητούμε την ευλογία σας, Μακαριότατε, προκειμένου να έχουμε δύναμη να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε μπροστά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Είναι ηθική μας υποχρέωση να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας και θέλουμε να το κάνουμε και μέσω του Ολυμπιακού μας, αλλά και για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη Δημαρχία του Πειραιά. Στόχος μας είναι να κάνουμε πέντε καλά πράγματα για τον Πειραιά και να βοηθήσουμε τον κόσμο», ήταν τα λόγια του κ. Μαρινάκη, τα οποία άδραξε ο κ. Βαρθολομαίος, για να τονίσει:

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως που υποδέχομαι την ομάδα σας, τον Ολυμπιακό! Έχετε αποδείξει ότι η ευγενής άμιλλα και ο ευγενής αγώνας είναι ο στόχος και είστε νικητές. Ο αθλητισμός εξευγενίζει και σε έναν δύσκολο καιρό, με τόσους κινδύνους, κρατάει τους νέους μας σε καλό δρόμο. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι μεταξύ των δύο πλευρών, μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών υπάρχει ευγενής άμιλλα σε αθλητικό επίπεδο. Γίνεται προσπάθεια σε επίπεδο πολιτικό, ακαδημαϊκό, σε επίπεδο τεχνών, η Ελλάδα και η Τουρκία να συνυπάρχουν ειρηνικά. Το Πατριαρχείο στοχεύει στο να είναι μία ενωτική δύναμη, ένας ενωτικός παράγοντας ανάμεσα στις δύο χώρες. Θέλουμε να στέλνουμε πάντα ένα μήνυμα αγάπης, ειρήνης και ενότητας, προς κάθε κατεύθυνση! 1700 χρόνια, 17 ολόκληρους αιώνες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι εδώ. Είναι ευλογία Θεού να μπορούμε να κοινωνούμε τον Λόγο του Θεού»!

Ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, μίλησε για το πάθος που διακρίνει τον Πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τον ίδιο, στην προσπάθειά τους για έναν καλύτερο Πειραιά! Απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, να επισκεφθεί το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας. «Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δεχθούμε. Μεγάλη τιμή για εμάς», πρόσθεσε και ο κ. Βαρθολομαίος είπε απλώς «είθε» εκφράζοντας έτσι την επιθυμία του και την ευχή! Μάλιστα, ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού και τον Πρόεδρο, ότι αμέσως μετά θα υποδεχόταν έναν όμιλο προσκυνητών από τον Πειραιά!

«Σας αγαπώ όλους, η Εκκλησία ενώνει και πρέπει να είναι υπεράνω ομάδων. Και ας λένε έτσι εύκολα, ότι υποστηρίζω τη μία ή την άλλη ομάδα, επειδή οι ρίζες τους μπορεί να είναι από την Κωνσταντινούπολη. Βέβαια, τη φράση "Ολυμπιακέ, ομάδα δοξασμένη", την ξέρω καλά», εξήγησε ο κ. Βαρθολομαίος!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ρώτησε ένα-ένα τα μέλη της αποστολής για την καταγωγή τους και μοιράστηκε μαζί τους ιστορίες από τους τόπους τους. Πρόσφερε σε όλα τα μέλη του Ολυμπιακού παραδοσιακό υποβρύχιο με βανίλια και τους έδωσε από ένα σταυρουδάκι, φυλαχτό, αλλά και ένα κομποσκοίνι στη σύζυγο του κ. Μώραλη, κα. Βάλια Κυριαζή. Το σημαντικότερο, όμως, έδωσε στην «ερυθρόλευκη» αποστολή την ευλογία του και την ευχή του. «Να έχετε καλή επιτυχία, να πρεσβεύετε πάντα το ευ αγωνίζεσθαι την ευγενή άμιλλα»!

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια εικόνα του Αγίου Νικολάου, συμβολική του Πειραιά, της θάλασσας και της Ορθοδοξίας, ένα δώρο από το Μουσείο Μπενάκη, μία φανέλα της ομάδας μας, καθώς και ένα συλλεκτικό μπλουζάκι «Olympiacos for Life», εξηγώντας του παράλληλα τη σημασία που έχει για τον Θρύλο η συνεργασία με τη UNICEF και η προσφορά στον συνάνθρωπο και δη στα παιδιά της Ελλάδας και του κόσμου!

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εγκάρδια λόγια και μοιράστηκαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν στο μέλλον για το καλό των συνανθρώπων μας!

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με χαμόγελα και ικανοποίηση, έχοντας ζήσει μία σπουδαία εμπειρία.

183630

183813

183827

Εμφανίσεις: 89618
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!