Επίσκεψη του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Σαμπεζύ στο Φανάρι

samp2

Η, κατ’ έτος πλέον, καθιερωμένη προσκυνηματική επίσκεψη του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Ορθοδόξου Κέντρου του Σαμπεζύ στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο για την ονομαστική εορτή της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε και εφέτος από τις 8 μέχρι τις 12 Ιουνίου με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου, των Καθηγητών του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου, Σεβ. Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ και των κ. Βλ. Φειδά και Κωνστ. Δεληκωσταντή, καθώς και των μεταπτυχιακών φοιτητών. 

Ο Παναγιώτατος περιέβαλλε με αγάπη και τιμή τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων και τους υποδέχτηκε ιδιαιτέρως στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου. Απηύθυνε θερμούς λόγους ευχαριστίας για την πραγματοποίηση της καθιερωμένης επισκέψεώς τους.

Συγχρόνως αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία, την οποία αποδίδει η Μητέρα Εκκλησία στο επιτελούμενο από το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο έργο για την υποστήριξη της σύγχρονης αποστολής όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την όλη πορεία των σπουδών, συνεχάρη την ηγεσία του Ορθοδόξου Κέντρου και τους καθηγητές τού Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου για την αρμονική λειτουργία της πνευματικής οικογένειας στην διακονία του ιερού σκοπού και ευχήθηκε να είναι συνεχής η πρόοδος των σπουδών προς δόξαν Θεού και της αγίας Εκκλησίας του.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον το οποίο παρουσιάζουν οι εργασίες των μεταπτυχιακών φοιτητών του Ινστιτούτου και τα καίρια και σημαντικά ζητήματα τα οποία ερευνώνται και αναδεικνύονται.

Εν συνεχεία ο προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου, Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το προσωπικό ενδιαφέρον του Παναγιωτάτου προς το επιτελούμενο σημαντικό έργο στο Ορθόδοξο Κέντρο και το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο, παρουσίασε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές από διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίες (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Ρωσία, Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία) και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το ήδη υψηλό επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών θα αναβαθμίζεται συνεχώς και προς την προοπτική του διδακτορικού διπλώματος. 

Ο εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών αρχιμ. Άνθιμος Νεράντζης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των φοιτητών προς την Μητέρα Εκκλησία και τον Παναγιώτατο για την ίδρυση του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου, την πλούσια φιλοξενία και τη γενναία υποστήριξη των σπουδών τους, τόνισε την σημασία του πρωτοποριακού ακαδημαϊκού προγράμματος για όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, υπογράμμισε την πατρική στοργή προς τους φοιτητές του προϊσταμένου του Ορθοδόξου Κέντρου Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Ιερεμία και του Θεοφιλ. Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου και ευχαρίστησε τους εκλεκτούς καθηγητές του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου και των θεολογικών σχολών των Πανεπιστημίων Φριβούργου και Γενεύης για την ποιότητα του προγράμματος σπουδών και της ακαδημαϊκής έρευνας. 

Παράλληλα προς την συμμετοχή σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές πραγματοποίησαν προσκυνηματικές επισκέψεις στα μνημεία της Ορθοδοξίας, ήτοι στον ι. Ναό της του Θεού Σοφίας, στην ι. Μονή της Χώρας, στην Παναγία των Βλαχερνών, στην ι. Μητρόπολη Χαλκηδόνος, στην ι. Μονή της Χάλκης, όπου στεγάζεται η περιώνυμος Θεολογική Σχολή, και στην ι. Μονή αγ. Γεωργίου Κουδουνά της Πριγκίπου.

samp1

samp3

samp4

samp5

samp6

Εμφανίσεις: 68011
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!