Η συγγνώμη του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Ολοκαύτωμα

mindala-1

Συγγνώμη εκ μέρους της πολιτισμένης ανθρωπότητας για την τραγωδία του Ολοκαυτώματος ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ.

«Αιωνία η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, εκ των οποίων άλλων μεν τα ονόματα γνωρίζουμε, άλλων όχι. Όλων όμως τα ονόματα τα γνωρίζει ο Θεός. Εν ονόματι της πολιτισμένης ανθρωπότητας ζητούμε συγγνώμη για την τραγική απώλεια της ζωής των θυμάτων αυτών και επαναλαμβάνουμε: Ποτέ πλέον!» έγραψε ο κ. Βαρθολομαίος στο βιβλίο επισκεπτών.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη ξενάγησε στο Μουσείο ο γενικός διευθυντής του, Ντορίκ Νοβάκ, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου ιδιαίτερα τιμητική.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν Ιεράρχες και ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Μετά την ξενάγηση έγινε σύντομη τελετή στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και ο Πατριάρχης κατέθεσε δάφνινο στεφάνι.

Στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε αποτροπιασμό για όσα υπέστησαν οι Εβραίοι και σημείωσε ότι πριν μια βδομάδα είχε αισθανθεί παρόμοια, κατά την επίσκεψή του στο Νταχάου.

Τον κ.κ. Βαρθολομαίο προσφώνησε ο Ραβίνος Άρθουρ Σνάιερ, κορυφαία προσωπικότητα της Ιουδαϊκής θρησκείας στις ΗΠΑ και επικεφαλής του ιδρύματος «Appeal of Conscience Foundation».

Ο Ραβίνος επί εποχής Χίτλερ ήταν μωρό και κατάφερε, σε αντίθεση με την οικογένεια του, να σωθεί.

Αργότερα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Επίσης, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς.

Photograph courtesy of John Mindala

mindala-13

mindala-2

mindala-3

mindala-4

mindala-5

mindala-6

mindala-7

mindala-8

mindala-9

mindala-10

mindala-11

mindala-12

 

Εμφανίσεις: 109564
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!