Νέα συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Πάπα Φραγκίσκο

pope-barth

Νέα συνάντηση , τη δεύτερη μέσα σε 24 ώρες, θα έχουν το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, οι οποίοι χθες υπέγραψαν στα Ιεροσόλυμα Κοινή Διακήρυξη, αντάλλαξαν ασπασμό ειρήνης στην είσοδο του ναού της Αναστάσεως και προσκύνησαν στον Πανάγιο Τάφο, στον Γολγοθά και στο σημείο της Αποκαθήλωσης.

Ο Πάπας θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο οίκημα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων , που βρίσκεται πλησίον της Μονής της Μικρής Γαλιλαίας στο όρος των Ελαιών.

Λόγω της παρουσίας, κυρίως του Πάπα , στα Ιεροσόλυμα τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και οι έλεγχοι από αστυνομία και στρατό εξονυχιστικοί. Από τα σημεία , από τα οποία θα περάσει ο Πάπας και εκεί που θα μεταβεί οι δρόμοι κλείνουν και για τους πεζούς.

Οι περιοχές ελέγχονται και από αέρος με ελικόπτερα, που υπερίπτανται στα Ιεροσόλυμα. Τα πιο αυστηρά μέτρα λαμβάνονται στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.

Οι δρόμοι της παλαιάς πόλης είναι σημαιοστολισμένοι με σημαίες του Κοινού του Παναγίου Τάφου - του Τάγματος των Σπουδαίων, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Βατικανού και της Ελλάδος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης σε κεντρικά σημεία έχουν αναρτηθεί πανό με τις φωτογραφίες του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Πάπας πήγε το πρωί και προσευχήθηκε για την ειρήνη στον πιο ιερό χώρο του Ιουδαϊσμού, στο Τείχος των Δακρύων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του άφησε ένα μήνυμα στα διάκενα των λίθων του εγραφε: "Ηρθα εδώ για να προσευχηθώ στο Θεό για να βασιλεύσει η ειρήνη".

Εξάλλου, στο τέμενος Αλ-Άκσα, ο Πάπας κάλεσε μουσουλμάνους, εβραίους και χριστιανούς να εργαστούν μαζί για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Ο Ποντίφικας εισήλθε για λίγο στο υπέροχο τέμενος του Θόλου του Βράχου και διέσχισε τη μεγάλη πλατεία.Ο Πάπας επισκέφθηκε και το μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ.

Εμφανίσεις: 81758
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!