Ο Πατριάρχης στο Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου

IMG 4475

Στις 16 Μαΐου 2014 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τίμησε το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Λουδοβίκειου-Μαξιμιλιάνειου Πανεπιστημίου του Μονάχου επισκεπτόμενος αυτό στο πλαίσιο της πολυήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.

Τον Παναγιώτατο συνόδευαν ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, όπως και οι Σεβ. Μητροπολίτες Προύσης κ. Ελπιδοφόρος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρίστης κ. Βασίλειος, Λεύκης κ. Ευμένιος, Αριανζού κ. Βαρθολομαίος και Θερμών κ. Δημήτριος, οι Πανοσιολογιώτατοι Μ. Αρχιδιάκονος κ. Μάξιμος Βγενόπουλος, Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων Κομζιάς καί Διάκονος κ. Ιωακείμ Μπίλλης, Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Υποδεχόμενος τον Παναγιώτατο, ο Πρόεδρος του Τμήματος καθηγητής κ. Αθανάσιος Βλέτσης υπογράμμισε την ιδιαιτερότητα της στιγμής για τη ζωή του Τμήματος, εξέφρασε τα αισθήματα βαθέος σεβασμού που διαπνέουν όλο το διδακτικό προσωπικό και τους διδασκομένους προς το πρόσωπο του Πρώτου της Ορθοδοξίας, αλλά και την ευγνωμοσύνη πάντων για την πολυποίκιλη αρωγή την οποία αόκνως ο Παναγιώτατος προσφέρει στο Τμήμα από το Ιερό Φανάρι, την έδρα της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο εκπρόσωπος των φοιτητών κ. Αλέξανδρος Τσουμπακλής καλωσόρισε επίσης με θερμά λόγια τον Παναγιώτατο, συνόψισε πτυχές της ζωής του Τμήματος και σκιαγράφησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Ορθόδοξης θεολογίας στη Γερμανία.

Στην εγκάρδια αντιφώνησή του ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στους στενούς προσωπικούς δεσμούς που τον συνδέουν με την πόλη και το Πανεπιστήμιο του Μονάχου, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές.

Τόνισε την ιδιαίτερη ευλογία της ύπαρξης του Τμήματος στη βαυαρική πρωτεύουσα, συνεχάρη το προσωπικό και για το έργο του, ενώ ευχήθηκε στους φοιτητές κάθε επιτυχία στις σπουδές τους.

Επίσης, απέδωσε τα εύσημα στον Άρχοντα Υπομιμνήσκοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ιδρυτή του Τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας ομότιμο καθηγητή κ. Θεόδωρο Νικολάου, ο οποίος κατέβαλε ανεκτίμητες προσπάθειές για την καθιέρωση και άνθιση των Ορθόδοξων σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας υποσχέθηκε επίσης να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του Τμήματος και επιδαψίλευσε ολόθυμη την ευλογία του σε αυτό.

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ο Παναγιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για την Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, όπου στο πλαίσιο πανηγυρικής τελετής αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Καθολικής Θεολογίας.

Στην εκδήλωση στο Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου και Πάσης Γερμανίας κ. Μάρκος (Ρωσική Εκκλησία της Υπερορίου Δικαιοδοσίας), ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Ρουμανίας) και ο Θεοφ. Επίσκοπος Κρονστάνδης κ. Σοφιανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας), εκπρόσωποι των Τμημάτων Καθολικής και Ευαγγελικής Θεολογίας και πλήθος κόσμου.

IMG 4534

IMG 4670

Εμφανίσεις: 57895
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!