Το κερί του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Νταχάου

Priestereblock

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επίσκεψή του σήμερα στο Στρατόπεδο Συγκέντρωση Νταχάου άναψε ένα κερί στον τόπο που ήταν η παράγκα των κρατουμένων κληρικών.

Το κερί με το επίσημο έμβλημα του Οικ.Πατριαρχείου το φιλοτέχνησαν -με πρωτοβουλία και παράκληση του π. Αποστόλου Μαλαμούση -οι μοναχές του μοναστηριού των Καρμελιτινών, που κτίστηκε έξω από τα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου, μετά την απελευθέρωσή του (1945) με σκοπό την αδιάλειπτη προσευχή για τα θύματα του ναζισμού.

Το Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Ελβετίας κ. Ιερεμίας, Βελγίου κ. Αθηναγόρας, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρίστης Βασίλειος, Λεύκης Ευμένιος, Αριανζού Βαρθολομαίος, Θερμών Δημήτριος, και οι ιερείς των Ενοριών Μονάχου και Νταχάου, και πολλοί συμπατριώτες μας. Παρέστησαν επίσης ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας, ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος η πρόεδρος της εβραικής κοινότητας Μονάχου, ο επιζήσας του ολοκαυτώματος κ. Μανχάιμερ, και άλλοι επίσημοι. Στην επιμνημόσυνη δέηση έψαλλε ο Βυζαντινός χορός Μονάχου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της Τμήματος Ορθοδοξου Θεολογίας του Πανεπισημίου Μονάχου κ. Κωνσταντίνου Νικολακοπούλου.

Εμφανίσεις: 76889
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!