Ο Μητροπολίτης Βεροίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Kpoli201402

Κατά το τετραήμερο από 8 έως και 11 Απριλίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, επικεφαλής ομάδας 32 κληρικών και λαϊκών επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στη βασιλίδα των πόλεων τα μέλη της εκκλησιαστικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να μετέχουν σε προηγιασμένη θεία λειτουργία στον Πατριαρχικό ιερό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια να γίνουν δεκτοί από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο οποίος τους απηύθυνε πατρικές ευχές. Αργότερα, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου, τον ακολούθησαν σε επίσκεψή του σε μεγάλο πάρκο της Κωνσταντινουπόλεως Εμυργιάν στην περιοχή του Βοσπόρου, όπου υπήρχε έκθεση τουλίπας με εκκατομύρια τουλίπες που φυτεύθηκαν από τη δημοτική αρχή της Κωνσταντινουπόλεως.

Τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην ιερά μονή Παναγίας Βαλουκλή, όπου και οι τάφοι των Πατριαρχών, στην ιερά μονή Παναγίας Βλαχερνών, όπου ο σεβασμιώτατος έψαλε μία στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την μονή Παντοκράτορος, την εκκλησία αγίων Σεργίου και Βάκχου (μικρή αγία Σοφία) την εκκλησία αγίας Παρασκευής στο Χάσκιοϊ όπου βρίσκεται ο τάφος της νεομάρτυρος αγίας Αργυρής, το ναό της Παμακαρίστου με τα υπέροχα ψηφιδωτά, την Αγία Σοφία, καθώς επίσης και τους ιερούς ναούς αγίας Ευφημίας και Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Kpoli201404

Kpoli201407

Kpoli201408

Kpoli201410

Kpoli201426

Kpoli201419

Εμφανίσεις: 97949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!