Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Δεν υπάρχει περιθώριο για βία και αιματοκύλισμα σε ένα δημοκρατικό έθνος''

oikoymenikos 700

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλεί τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και κάθε Αρχή στην Ουκρανία, να εργαστούν για την ειρήνη και τους υπενθυμίζει την ευθύνη τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για βία και αιματοκύλισμα σε ένα δημοκρατικό έθνος του 21ου αιώνα», σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Αισθανόμαστε ότι οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανία είναι σάρκα και αίμα μας», τονίζει και καταδικάζει τα βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, τα οποία προκάλεσαν την απώλεια της ζωής αθώων ανθρώπων.

«Την επαύριο των εορτασμών για τα 1025 χρόνια από τη βάπτιση των Ρος του Κιέβου από τους προκατόχους μας της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είμαστε υποχρεωμένοι, στο όνομα του πολιτισμού και της ελευθερίας που δόθηκε από τον Θεό σε όλους τους ανθρώπους ως θείο δώρο, να καταδικάσουμε τη σημερινή βαρβαρότητα και να επιμείνουμε για μια ειρηνική και λογική λύση στα εσωτερικά προβλήματα της Ουκρανίας προς όφελος του λαού της και εις δόξαν Θεού» καταλήγει ο κ. Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του προς τον λαό της Ουκρανίας.

Εμφανίσεις: 82419
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!