Μπακογιάννη: ''Θα θέσω το θέμα της Χάλκης στο Συμβούλιο της Ευρώπης''

mpak-barth

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μετέβει σήμερα στην Χάλκη για τον εορτασμό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η πρώην υπουργός εξέφρασε την συγκίνησή της που βρίσκεται στην Χάλκη και τόνισε: «Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό, είναι διεθνές και οικουμενικό.

Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την επαναλειτουργία της και θα δούμε τη σχολή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο γεμάτο νέους ιερείς, όπως ακριβώς το οραματίζεται ο Παναγιώτατος.

Υπόσχομαι ότι από την νέα μου θέση, ως πρόεδρος της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συνεχίσω τον αγώνα για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα θέσω το θέμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, άμεσα».  

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Είναι από τους λίγους πολιτικούς στην Ελλάδα που εργάστηκε ειλικρινώς και έμπρακτα για την προσέγγιση Ελλάδας –Τουρκίας και τα ζητήματα της ομογένειας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επέτυχε πολλά, αλλά αν ήταν εξίσου μεγάλη και η θέληση της τουρκικής πλευράς, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχαινε και άλλα.

Με τη σοβαρότητα το κύρος και το σθένος της από το νέο υψηλό της αξίωμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα συνεχίσει τον αγώνα για τα δίκαια του Ελληνισμού και την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης, όπως μας υπεσχέθη. 

Κλείνω με την εγκάρδια ευχή σύντομα να συνεχίσει να διακονεί τον ελληνισμό από τας Βρυξέλλας».

ntora1

ntora2

ntora3

ntora4

Εμφανίσεις: 78679
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!