Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ευρασιατική Οικονομική Συνάντηση Κορυφής

anewego

«Οι ιστορικές συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν συνήθως τις ρίζες τους στην πολιτική και όχι στη θρησκεία» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στην Ευρασιατική Οικονομική Συνάντηση Κορυφής (Eurasian Economic Summit), που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

 «Το να μιλάμε για μια αναπόφευκτη και αμείλικτη "σύγκρουση πολιτισμών" δεν είναι ούτε σωστό, ούτε έγκυρο, ιδίως όταν μια τέτοια θεωρία υπονοεί τη θρησκεία ως το κύριο πεδίο μάχης, όπου η σύγκρουση είναι καταδικασμένη να συμβεί» συνέχισε.

 Ο κ. Βαρθολομαίος, που είχε καταγγείλει την κατάχρηση αυτή της θρησκείας από την εποχή της γιουγκοσλαβικής κρίσης, ανέφερε ότι «πολιτικοί και δημαγωγοί χρησιμοποιούν τις θρησκείες με σκοπό την ενίσχυση του φανατισμού και της εχθρότητας μεταξύ των εθνών» και προσέθεσε: «Ενίοτε οι ηγέτες των κρατών είναι αυτοί που επιδιώκουν την απομόνωση και την επιθετικότητα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων».

Εμφανίσεις: 91326
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!