Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας

proed5

ROMFEA.GR | Στην επίσημη τελετή ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής, παρέστη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ύστερα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Να αναφερθεί ότι σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Σαμαράς υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην είσοδο του Μεγάρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι οι Έλληνες είμαστε περήφανος και πεισματάρικος λαός, «θα τα καταφέρουμε για εμάς και για την Ευρώπη, η Ελλάδα από αδύναμος κρίκος θα γίνει ένα σύμβολο ότι η Ευρώπη δουλεύει και τα καταφέρνει».

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης νωρίτερα στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο ανέφερε ότι "η Προεδρία πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, αλλά είναι ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και πρέπει να είναι καρποφόρα."

ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης

proed1

proed2

proed4

 

Εμφανίσεις: 100354
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!