Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Εκλέξτε άμεσα Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας, αλλιώς...''

barth4 

Του Αιμίλιου Πολυγένη | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Να προχωρήσουν άμεσα στην ανάδειξη νέου Προκαθημένου στην Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας ζητά με επιστολή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την οποία φέρνει αποκλειστικά στη δημοσιότητα η Romfea.gr.

Στην επιστολή με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2013, την οποία απευθύνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον Μητροπολίτη Ολομούτς και Μπρνο Συμεών, το Πατριαρχείο ζητά να προχωρήσουν άμεσα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας καθώς υπάρχει πολύ σοβαρή η πιθανότητα να προκληθεί σχίσμα στους κόλπους της συγκεκριμένης Εκκλησίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην επιστολή υπενθυμίζεται η ευθύνη του Οικουμενικού Θρόνου να μεριμνά για την ειρήνη και την ευστάθεια στις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες και να προλαμβάνει ή να θεραπεύει, όπως υπογραμμίζει, τυχόν παρεκκλίσεις από τα όρια που έχουν θέσει οι Πατέρες της Εκκλησίας.

Αφού υπενθυμίζει πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανύψωσε σε αυτοκέφαλη Εκκλησία την Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας το 1998 κάνει μία σύντομη αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις (αποστολή ως παρατηρητές - συμβούλους του Μητροπολίτη Γαλλίας και του Μητροπολίτη Αυστρίας) και εκφράζει τη λύπη του για την άνευ προσκλήσεως παρουσία εκπροσώπου του Πατριαρχείου Ρωσίας στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου.

Καλεί, επομένως, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας να εκλέξουν και να χειροτονήσουν άμεσα νέο Προκαθήμενο στην συγκεκριμένη Εκκλησία, ώστε να μην υποχρεωθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο να λάβει - όπως προειδοποιεί- άλλα αυστηρότερα μέτρα εναντίον των υπαιτίων της κρίσης.

1tsexia

2tsexia

3tsexia

4tsexia

Εμφανίσεις: 117516
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!